Laden Evenementen

« All Events

  • Dit evenement is voorbij.

Autisme Beleef Circuit in Meppel

23 oktober - 10:00 - 12:00

| Gratis

Zaterdag 23 oktober organiseert MEE Drenthe in Meppel een Autisme Beleef Circuit. De bijeenkomst begint om 10.00 uur en is bedoeld voor ouders uit de gemeente Meppel die kinderen met autisme hebben. Deelname is gratis.

Belevingswereld met autisme

Woont u in Meppel en heeft u een kind met autisme? Door je tijdens het Autisme Beleef Circuit in de denk- en gevoelswereld van je zoon/dochter met autisme te verplaatsen, krijg je inzicht in de belevingswereld en begrijp je beter waarom iets wel of niet werkt in de dagelijkse praktijk.

Opdrachten en ervaringen

Tijdens het doen van de korte beleefopdrachten ervaren deelnemers hoe hun kinderen met autisme op bepaalde situaties zouden kunnen reageren en wat ze daarbij mogelijk kunnen ervaren. Dit leidt tot begrip, inzichten en praktische handvatten in het omgaan en communiceren met kinderen met autisme. Tijdens de nabespreking worden ervaringen en tips en trucs van de ouders met elkaar gedeeld. Maar vooral kan er ook herkenning gevonden worden.

Praktische informatie

De bijeenkomst start 23 oktober om 10.00 uur en is rond 12.00 uur afgelopen. Omdat de gemeente Meppel dit mogelijk maakt, zijn er voor de deelnemers geen kosten aan verbonden.

Aanmelden

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ilonka Hoving 0646135723 of Ali Pit 0631209798. Ouders uit de gemeente Meppel kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar: i.hoving@meeijsseloevers.nl of a.pit@meedrenthe.nl. Er kunnen maximaal tien deelnemers meedoen aan het beleefcircuit, vol = vol.

Details

Datum:
23 oktober
Tijd:
10:00 - 12:00
Kosten:
Gratis

Organisator

MEE Drenthe

Locatie

Wijkcentrum de Oosterboer
Osseweide 1b
Meppel,Drenthe7943 GGNederland
+ Google Maps

Contact