Laden Evenementen

« All Events

Autisme Belevings Circuit in Emmen

19 december - 13:00 - 16:00

| Gratis

Maandagmiddag 19 december 2022 organiseert MEE Drenthe in Emmen een Autisme Belevings Circuit (ABC). Van 13.00 tot 16.00 uur ervaren deelnemers hoe het voelt om autisme te hebben en wat autisme betekent voor het dagelijkse functioneren. Ouders, mantelzorgers maar ook vrijwilligers kunnen met het circuit hun kennis over autisme vergroten door zelf gevoelens en denkwijzen te ervaren die bij autisme horen. Deelname is gratis.

Praktische tips bij iedere ervaring
Het Autisme Belevings Circuit is ontwikkeld door Autisme Centraal in Gent, met als doel de wereld wat meer autisme vriendelijk te maken. Door je in de denk- en gevoelswereld van iemand met autisme te verplaatsen krijg je inzicht in de belevingswereld en begrijp je beter waarom iets wel of niet werkt in de dagelijkse praktijk.

Opdrachten en ervaringen
Tijdens het doen van de opdrachten ervaren deelnemers hoe iemand met autisme op bepaalde situaties zou kunnen reageren en wat iemand daarbij mogelijk kan ervaren. Dit leidt tot begrip, inzichten en praktische handvatten in het omgaan en communiceren met mensen met autisme. Tijdens de nabespreking worden ervaringen van de deelnemers met elkaar gedeeld.

Praktische informatie
Het Autisme Belevings Circuit vindt plaats op maandagmiddag 19 december van 13.00 tot 16.00 uur in wijkcentrum Angelslo, Statenweg 107. De maximale groepsgrootte voor het circuit is 12 personen. Deelname is gratis.

Meer informatie en aanmelden
Deelnemen aan het Autisme Belevings Circuit op 19 december in Emmen? Aanmelden kan via 0592 30 39 99 of info@meedrenthe.nl.  Dit kan tot uiterlijk 15 december.

Kijk voor meer informatie ook op www.meedrenthe.nl.

Details

Datum:
19 december
Tijd:
13:00 - 16:00
Kosten:
Gratis

Locatie

Wijkcentrum Angelslo
Statenweg 107
Emmen,7824 CW
+ Google Maps

Contact