Bijeenkomst voor naasten van mensen met NAH - MEE voor mij
Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Bijeenkomst voor naasten van mensen met NAH

17 juni - 20:00 - 22:00

Op maandag 17 juni is er in het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem een bijeenkomst over de “verhouding tussen draagkracht en draaglast bij mantelzorgers”, voor naasten van mensen met een Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). De bijeenkomst vindt van 20.00 tot 22.00 uur plaats in het Auditorium van het Slingeland Ziekenhuis.  Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door Sensire, Siza, Zozijn Op Pad, VIT hulp bij mantelzorg, Professionals in NAH, Helpgewoon NAH, MEE Oost en het Slingeland Ziekenhuis. Aanmelden kan tot vrijdag 14 juni via 06 – 51 19 12 53 of m.reijntjes@sensire.nl

Mantelzorgers zijn vaak geneigd hun eigen behoeftes ondergeschikt te maken en hun eigen grenzen slecht in de gaten houden, waardoor de balans tussen draagkracht en draaglast ernstig verstoord kan raken.

Ook bij het zorgen voor de ander hangt deze (on)balans sterk af van zowel externe als interne factoren. Niet alleen de omstandigheden en de zwaarte van het mantelzorgen zijn van belang. Ook de mogelijkheden die iemand heeft om zelf invloed uit te oefenen en deze weet te benutten waardoor de situatie wel/niet tot overbelasting en stress leidt. Hierbij gaat het om het kunnen regelen van dingen voor jezelf, het ondernemen van activiteiten en deze bewust inplannen, hulp vragen en je verhaal kwijt kunnen bij iemand. Ook het delen van ervaringen met mensen die in eenzelfde soort situatie zitten, voorkomt in veel gevallen stressklachten.

Dat betekent dat mantelzorgers – in veel situaties – iets in hun eigen situatie kunnen aanpassen om het evenwicht tussen draagkracht en draaglast te behouden of te verbeteren.

Dianne Krabbenborg, mantelzorgconsulent bij “VIT hulp bij mantelzorg”, zal deze avond verzorgen.

Met nadruk willen we u vragen om u alleen aan te melden als u een naaste bent van iemand met NAH. Deze avond is niet bestemd voor professionals of getroffenen zelf.

Details

Datum:
17 juni
Tijd:
20:00 - 22:00

Organisator

Sensire, Siza, Zozijn Op Pad, VIT hulp bij mantelzorg, Professionals in NAH, Helpgewoon NAH, MEE Oost en het Slingeland Ziekenhuis

Locatie

Slingeland Ziekenhuis, Auditorium
Kruisbergseweg 25
Doetinchem,
+ Google Maps

Contact