Laden Evenementen

« All Events

  • Dit evenement is voorbij.

Bijeenkomsten ‘Omgaan met Niet Aangeboren Hersenletsel’

2 maart - 19:30 - 20:30

| Gratis

Een bijeenkomst voor familie + naasten die zorgen voor iemand met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)


Alles is ineens anders…

Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) kan u zomaar overkomen. Door bijvoorbeeld een ongeval met een val of klap op het hoofd, door coma, een hersenbloeding, herseninfarct of hersentumor, door alcohol- of drugsverslaving, een bijna verdrinking of door een fout tijdens een operatie. Daarna is alles anders. De gevolgen zijn op het eerste gezicht vaak niet of nauwelijks zichtbaar, wat het voor de omgeving extra moeilijk maakt om er goed mee om te gaan.

Zorgen voor een naaste met NAH

Als iemand te maken krijgt met NAH roept dit voor de naaste omgeving, familie, vrienden veel vragen op. Vragen als ‘Waarom doet hij/zij zo anders?’ ‘Hoe moet ik hier mee omgaan?’ en ‘Wat kan ons helpen zodat we de zorg beter kunnen volhouden?’. Met deze bijeenkomsten krijgt u antwoord op deze vragen en kunt u lotgenoten ontmoeten

Opzet van de bijeenkomsten

We zullen in 2021 maandelijkse online bijeenkomsten organiseren, waar u zich van te voren voor kunt aanmelden. De groepsgrootte is beperkt, zodat er gelegenheid is om ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen. De ondersteuning wordt gegeven door deskundigen op het gebied van NAH, een consulent van MEE Veluwe en de mantelzorgconsulent.

Wat komt er zoal ter sprake?

  • De werking van de hersenen en de rol die de hersenen spelen in ons gedrag en onze persoonlijkheid.
  • Gedragsverandering bij NAH.
  • Omgaan met de gevolgen van NAH.
  • Veranderingen binnen het gezin.
  • Het aanbod in onze regio.
  • Wat is goed zorgen voor jezelf? Wat zijn de dingen die energie geven?

Data en locatie

De eerste online bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 2 maart  van 19.30 tot 20.30 uur via ZOOM. Het thema van deze avond is: Goed zorgen voor jezelf, wat zijn de dingen die je energie geven?.

Aanmelding, informatie en kosten

Voor informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met Manon Liest consulent MEE Veluwe,  T 06 – 3099 7189 of via e-mail m.liest@meeveluwe.nl. Deelname is gratis.

De cursus wordt mogelijk gemaakt door:
Ziekenhuis St. Jansdal (Revalidatie dagbehandeling), Interakt Contour, Zozijn, Steunpunt Mantelzorg Noord Veluwe, NAH Gelderland, MEE Veluwe.

Details

Datum:
2 maart
Tijd:
19:30 - 20:30
Kosten:
Gratis

Organisator

Ziekenhuis St. Jansdal (Revalidatie dagbehandeling), Interakt Contour, Zozijn, Steunpunt Mantelzorg Noord Veluwe, NAH Gelderland, MEE Veluwe

Locatie

Online

Contact