Laden Evenementen

« All Events

  • Dit evenement is voorbij.

Cursus ‘Omgaan met niet-aangeboren hersenletsel’

15 november - 09:30 - 11:30

| Gratis

Voor familie en naasten die zorgen voor iemand met niet-aangeboren hersenletsel (NAH).

“Waarom doet hij/ zij zo anders?”, “Hoe moet ik hier mee omgaan?” of “Wat kan ons helpen zodat we de zorg beter kunnen volhouden?”. Het zijn een paar vragen die regelmatig gesteld worden aan familie en naasten iemand met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Daarom organiseren we de gratis cursus ‘Omgaan met niet-aangeboren hersenletsel’. De cursus is voor familie en naasten die zorgen voor iemand met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) uit de gemeenten oor de inwoners van de gemeente Oldebroek, Elburg, Nunspeet, Harderwijk, Ermelo en Putten

De gevolgen van niet aangeboren hersenletsel, door een ongeluk, chronische ziekte of bijvoorbeeld een hersenbloeding, zijn vaak heel ingrijpend. Niet alleen voor de getroffene, maar ook voor de partner, familie, vrienden en kennissen. Je kan te maken krijgen met gedragsverandering, verwarde spraak, verlamming of andere gevolgen. Hoe ga je daarmee om?

De cursus

Tijdens de cursus, die bestaat uit twee bijeenkomsten, delen deskundigen op het gebied van Niet Aangeboren Hersenletsel hun kennis en ervaring met de deelnemers. Met een uitleg over de rol van hersenen in ons gedrag wordt een inkijkje in de problematiek gegeven. Ook de verandering van gedrag en het effect daarvan wordt besproken. Op een praktische wijze wordt er advies gegeven over de omgang, de beschikbare hulp en de manieren om als verzorgende zelf het hoofd boven water te houden. Er is tijdens de bijeenkomsten voldoende gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen.

Meer informatie en aanmelden

De bijeenkomsten vinden plaats op 15 november en 29 november 2022 van 09:30 tot 11:30 uur bij het Steunpunt Mantelzorg in dienstencentrum Het Venster aan de Elburgerweg 15 in Nunspeet. Deelname is gratis.

Voor meer informatie en aanmelden kan contact worden opgenomen met mantelzorgconsulent Lian Klappe, l.klappe@mantelzorg-nunspeet.nl – 0341-257242 of met clientondersteuner Margreet Bosch, m.bosch@meeveluwe.nl – 06-12147158.

 

Details

Datum:
15 november
Tijd:
09:30 - 11:30
Kosten:
Gratis

Locatie

Het Venster
Elburgerweg 15
Nunspeet,8071 TANederland
+ Google Maps

Contact