Laden Evenementen

« All Events

Gespreksgroep voor kinderen met bijzondere broer of zus

1 december - 15:30 - 17:00

| Gratis

Voor kinderen van 7 t/m 10 jaar die een broer of zus (brus) hebben met een beperking, organiseert MEE Veluwe in samenwerking met het Steunpunt Mantelzorg van Koppel-Swoe een gespreksgroep in Epe. Er zijn zes bijeenkomsten die worden gegeven van 15.30 uur tot 17.00 uur. De groep start op dinsdagmiddag 1 december a.s.

Gespreksgroep

Voor kinderen die in een gezin wonen met een broertje of zusje met bijvoorbeeld ADHD, syndroom van Down, autisme of een chronische ziekte, kan het fijn en nuttig zijn om te praten met kinderen die hun situatie herkennen. De kinderen wisselen in de Brussen gespreksgroep ervaringen uit. Ze vinden er erkenning en herkenning. Ze krijgen steun en leren vaardigheden in de omgang met de bijzondere broer of zus. De kinderen gaan actief aan de slag met oefeningen, creatieve opdrachten, rollenspellen en een videofilm. Voor de ouders is er een ouderbijeenkomst waarin gesproken wordt over de positie en gevoelens van hun kind en wat hun kind nodig heeft om zich goed te (blijven) voelen.

Informatie en aanmelden

De gespreksgroep start op dinsdagmiddag 1 december, duurt van 15.30 uur tot 17.00 uur en bestaat uit 6 bijeenkomsten. I.v.m. corona vindt een ouderavond alleen plaats als dat mogelijk is.  De gespreksgroep wordt begeleid door een consulent van MEE Veluwe en Koppel-Swoe. Voor de start van de groep is er een kennismakingsgesprek met de ouders, hun kind en de cursusleiders. De cursus is gratis. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de Coördinator Steunpunt Mantelzorg door te bellen met 06-40924702 of te mailen naar g.reumer@koppelswoe.nl of via MEE door te bellen naar 06-20446694 of te mailen naar j.deblok@meeijsseloevers.nl

Details

Datum:
1 december
Tijd:
15:30 - 17:00
Kosten:
Gratis

Locatie

Epe

Contact