Laden Evenementen

« All Events

  • Dit evenement is voorbij.

Bijeenkomst omgaan met de feestdagen

16 november - 15:00 - 17:00

| Gratis

Bijeenkomst omgaan met de feestdagen! Voor ouders/verzorgers/ verwanten van kinderen met ASS (autisme). Tijdens deze bijeenkomst kunnen de kinderen cupcakes versieren in de Get Together-groep.

De feestdagen komen er weer aan, dit kan voor mensen met autisme een stressvolle periode zijn. De maand december kan vol zitten met verassingen, bezoekjes, verwachtingen, drukte, versieringen & muziek.

Autisme en de feestdagen is hierdoor soms een zware combinatie voor zowel mensen met autisme als betrokkenen. De feestdagen betekenen een periode waarin een kind met autisme het nodig heeft dat er extra wordt gelet op structuur en voorspelbaarheid vanuit de betrokken omgeving. Er is heel veel informatie die verwerkt moet worden en dat kan zorgen voor overprikkeling. Dit kan zich uiten in hoofdpijn, vermoeidheid, stress, verminderde concentratie, slaapproblemen, onrust en het overlopen van emoties.

Kortom; De feestdagen zijn spannend en een tijd om naar uit te kijken maar gaan vaak gepaard met veel prikkels en emoties. Vanuit MEE Drenthe bieden we een informatie bijeenkomst aan over het omgaan met de feestdagen.

Voor wie
De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met een kind of jongere met Autisme. Denk hierbij aan ouders, verzorgers, broertjes/zusjes, familie, vrienden, docenten.

De kinderen zijn van harte welkom bij de activiteit cupcakes versieren van Vaart Welzijn die op dat moment op dezelfde locatie wordt aangeboden.

Locatie en duur
Woensdagmiddag 16 november 2022 om 15:00
Adres: zonnedauwstraat 14, 9404 JR Assen
De bijeenkomst duurt max 2 uur.

Aanmelden
Wilt u zich aanmelden of heeft u vragen over de training; mail naar d.brouwers@meesamen.nl of gettogether@vaartwelzijn.nl.

Details

Datum:
16 november
Tijd:
15:00 - 17:00
Kosten:
Gratis

Organisator

Vaart Welzijn en MEE Drenthe

Locatie

Zonnedauwstraat 14
Zonnedauwstraat 14
Assen,9404 JR
+ Google Maps

Contact