Mini-symposium - Preventieve ondersteuning jeugd - MEE voor mij
Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Mini-symposium – Preventieve ondersteuning jeugd

11 april - 14:45 - 17:00

| Gratis

Mini-symposium ‘Preventie ondersteuning jeugd: de brug van school naar werk als sleutel voor succes’
Scholen zien de normen voor het vroegtijdig schoolverlaten steeds verder dalen. Werkgevers ervaren krapte op de arbeidsmarkt. Gemeenten zitten omhoog met de zogenaamde ‘boefjes-in-spe’, kwetsbare jongeren die problemen hebben op verschillende leefgebieden en van de regen in de drup dreigen te raken.In 2019 is een wetswijziging van kracht op de Wet educatie en beroepsonderwijs die tot doel heeft om alle jongeren van 12-23 jaar zonder startkwalificatie optimaal te ondersteunen in het vinden van een passende plek dankzij een sluitend regionaal vangnet van partijen uit onderwijs, gemeenten, arbeid en zorg. In het bijzonder gaat het hier om jongeren op het Voortgezet speciaal onderwijs, Praktijkonderwijs, Vmbo en Mbo die extra aandacht nodig hebben voor een kansrijk toekomstperspectief.

Bij al deze vraagstukken wordt ergens wel een koppeling gemaakt met de aansluiting onderwijs-arbeid. Waarom is de brug van school naar werk zo belangrijk in de preventieve ondersteuning van jeugd? Wat is de meerwaarde van samenwerking tussen onderwijs-gemeenten-arbeid-zorg vanuit het perspectief van alle betrokken partijen; van school en RMC tot gemeentelijk werkplein en werkgever? Welke voorbeelden zijn er? Wat kunnen we hiervan leren?

Op 11 april organiseert MEE in samenwerking met Hogeschool Viaa het mini-symposium ‘Preventieve ondersteuning jeugd: de brug van school naar werk als sleutel voor succes’.

Datum: 11 april
Tijd: 14.45 – 17.00 uur
Locatie: Hogeschool Viaa
Adres: Assendorperdijk 11, Zwolle
Bereikbaarheid: Station Zwolle op 10 min. loopafstand, gratis parkeren op locatie (beperkte beschikbaarheid, melden bij de slagboom) of betaald parkeren in de omgeving
Kosten: Gratis*

Programma
Het eerste uur bestaat uit inleidingen met bijdragen van partners uit verschillende invalshoeken (onderzoek-onderwijs-gemeenten-arbeid). In het tweede uur is er ruimte voor het delen van ervaringen vanuit en consulteren van inleiders en ervaringsdeskundigen. We sluiten de middag af door met elkaar in gesprek te gaan over het onderwerp. Er is gelegenheid om na te praten tijdens een borrel.

U kunt zich aanmelden via onderstaande button.

*Het mini-symposium is gratis te bezoeken. Bij aanmelding rekenen wij op uw komst. Kunt u toch onverhoopt niet komen, meldt u zich dan tijdig af, zodat wij geen onkosten in rekening hoeven brengen.

Details

Datum:
11 april
Tijd:
14:45 - 17:00
Kosten:
Gratis

Organisator

MEE

Locatie

Hogeschool Viaa
Assendorperdijk 11
Zwolle,
+ Google Maps

Contact