Laden Evenementen

« All Events

  • Dit evenement is voorbij.

Mini-symposium Verslaving & niet-zichtbare beperking

3 november - 14:30 - 17:00

| Gratis

Wat zijn de signalen en welke hulp is mogelijk?
Hoe herken je verslaving bij mensen met een niet-zichtbare beperking? En hoe kun je deze mensen helpen? Dit blijkt in de praktijk lastiger te zijn dan bij mensen zonder beperking. De verslaving is voor hulpverleners vaak moeilijk te signaleren door multiproblematiek. Ook interventies zijn minder eenvoudig te plegen. Want wat doe je bijvoorbeeld als mensen door hun beperking niet het inzicht hebben om te stoppen? Deze vragen komen aan bod tijdens het mini-symposium ‘verslaving & niet-zichtbare beperking’ van MEE op 3 november.

Uit onderzoek blijkt dat mensen met een licht verstandelijke beperking vatbaarder zijn voor verslavingen en dat de consequenties ook groter zijn voor deze doelgroep. Daarnaast blijkt het lastig om deze doelgroep van de verslaving af te helpen. Methodieken zijn bijvoorbeeld vaak gericht op mensen die normaal begaafd zijn, waardoor voor mensen met LVB niet alles te begrijpen is en methodieken niet geschikt zijn. Maar ook voor hulp aan mensen met andere niet-zichtbare beperkingen liggen hier uitdagingen.
Het definitieve programma volgt binnenkort.

Wat levert het symposium op?

Je verlaat dit symposium met een groter bewustzijn over verslaving bij mensen met een niet-zichtbare beperking. Je weet hoe je het kunt signaleren en je komt meer te weten over de mogelijke hulp aan deze doelgroep. Het mini-symposium kan zowel op locatie als online gevolgd worden.

Datum:                      Donderdag 3 november
Tijdstip:                    14:30 tot 17:00 (inloop vanaf 14.00u)
Fysieke locatie:      Van Ouds, Hoofdstraat 46, 8162 AK Epe
Online:                      Link voor deelname volgt later

Aanmelden is niet meer mogelijk.

Details

Datum:
3 november
Tijd:
14:30 - 17:00
Kosten:
Gratis

Organisator

MEE Samen

Locatie

Online en Fysiek
Van Ouds, Hoofdstraat 46
Epe,8162 AK EpeNederland
+ Google Maps

Contact