NAH café De Liemers - MEE voor mij
Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

NAH café De Liemers

11 juni - 19:30 - 21:30

| Gratis

MEE Oost organiseert op dinsdag 11 juni a.s. een bijeenkomst voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en hun partners. Belangstellenden zijn welkom bij het NAH Café De Liemers in Zevenaar aan de Hooge Bongert 3.

Jaarlijks zijn er meer dan 100.000 mensen die worden geconfronteerd met de gevolgen van hersenletsel. Dat kan worden veroorzaakt door een ongeluk, hersenbloeding, tumor in de hersenen maar ook door een ongelukkige val en vele andere oorzaken. Om lotgenoten te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen, organiseert MEE Oost een aantal keer per jaar een NAH Café. Dit is een ontmoetingsplek voor mensen met niet aangeboren hersenletsel. Er worden ervaringen en tips uitgewisseld. Een belangrijke functie van het NAH Café is het vergroten van het sociale netwerk van de deelnemers.

Thema
Tijdens het NAH Café op 11 juni komt Barry Janssen van PSHVelp deze keer over Mindfulness vertellen. Mindfulness wordt ook wel aandachttraining genoemd. Het biedt handvatten om op een praktische wijze weerbaarder te zijn tegen dagelijkse stress, prikkels en (mentale) vermoeidheid. Mindfulness helpt om vanuit zorgzame aandacht en ontspanning de dagelijkse (stress-)situaties beter te overzien. Er wordt uitleg gegeven over wat mindfulness is en waarom het focussen van aandacht energie oplevert en het verdelen van aandacht energie kost. De betekenis van Mindfulness voor mensen met een NAH of Burn-out wordt duidelijk. En we ervaren mindfulness zelf door een tweetal oefeningen.

Na de zomer komen we bij elkaar op 17 september en 15 oktober en 17 december.

Deelnemen
Mensen met niet-aangeboren hersenletsel, woonachtig in de Liemers, zijn 11 juni van harte welkom om 19.30 uur bij De Hooge Bongert 3 in Zevenaar. Ook partners / familieleden zijn van harte welkom. Om 21.30 uur sluiten we de avond af. Toegang is gratis. Consumpties zijn voor eigen rekening.

Voor meer informatie over het NAH Café kunt u contact opnemen met consulent Meike van Dieren van MEE Oost, te bereiken via T 0314 34 42 24 of m.vandieren@mee-oost.nl .

Details

Datum:
11 juni
Tijd:
19:30 - 21:30
Kosten:
Gratis

Organisator

MEE Oost

Locatie

De Hooge Bongert
De Hooge Bongert 3
Zevenaar,
+ Google Maps

Contact