NAH Café De Liemers - MEE voor mij
Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

NAH Café De Liemers

5 februari - 19:30 - 21:30

| Gratis

MEE Oost organiseert dinsdag 5 februari a.s. een bijeenkomst voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en hun partners. Belangstellenden zijn welkom bij het NAH Café De Liemers in Zevenaar aan de Hooge Bongert 3 (locatie Caleidoz).

Jaarlijks zijn er meer dan 100.000 mensen die worden geconfronteerd met de gevolgen van  hersenletsel. Dat kan worden veroorzaakt door een ongeluk, hersenbloeding, tumor in de hersenen maar ook door een ongelukkige val en vele andere oorzaken. Om lotgenoten te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen, organiseert MEE Oost een aantal keer per jaar een NAH Café. Dit is een ontmoetingsplek voor mensen met niet aangeboren hersenletsel. Er worden ervaringen en tips uitgewisseld. Een belangrijke functie van het NAH Café is het vergroten van het sociale netwerk van de deelnemers.

Thema
Tijdens het NAH Café op dinsdag 5 januari staat veranderde emoties en gedrag na hersenletsel “Het voelt nu anders” centraal. We hebben het vaak over de cognitieve gevolgen na NAH. ‘Cognitief’ slaat op de menselijke mogelijkheden tot het verwerken van voorstellingen en informatie in de hersenen. Iemand met een niet-aangeboren hersenletsel kan hier problemen mee hebben. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat wat de persoon in kwestie denkt niet overeenstemt met zijn gedrag, wat hij zegt of wat hij bedoelt. Dit kan uiteraard tot misverstanden leiden in de communicatie.

Elkaar niet begrijpen lokt problemen uit en zorgt voor de persoon met NAH opnieuw voor frustraties en gevoelens van machteloosheid, afhankelijkheid en hulpeloosheid, emoties die logisch zijn, maar soms moeilijk om mee om te gaan. Deze emoties kunnen van grote invloed zijn op de persoonlijkheid: veel vlugger geïrriteerd, vatbaarder voor depressies, woede-uitbarstingen hebben, enz. Daarnaast kan de beleving van emoties zijn veranderd, dieper of intenser zijn geworden of niet meer gedeeld worden met de omgeving. Samen denken we na over deze gevolgen van NAH en bespreken we hoe u en uw omgeving hiermee om kunnen gaan.

Deelnemen
Mensen met niet-aangeboren hersenletsel, woonachtig in de Liemers, zijn dinsdag 5 februari  van harte welkom om 19.30 uur bij Caleidoz, De Hooge Bongert 3 in Zevenaar. Ook partners / familieleden zijn van harte welkom. Om 21.30 uur sluiten we de avond af. Toegang is gratis. Consumpties zijn voor eigen rekening.

Voor meer informatie over het NAH Café kunt u contact opnemen met consulent Meike van Dieren van MEE Oost, te bereiken via T 0314 34 42 24 of m.vandieren@mee-oost.nl .

Details

Datum:
5 februari
Tijd:
19:30 - 21:30
Kosten:
Gratis

Locatie

Caleidoz
Steenhuizen 6
Zevenaar, Nederland
+ Google Maps

Contact