NAH Café Winterswijk - MEE voor mij
Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

NAH Café Winterswijk

14 september - 10:00 - 12:00

| Gratis

MEE Oost organiseert zaterdag 14 september een bijeenkomst voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en hun partners. Belangstellenden zijn welkom bij het NAH Café Winterswijk bij de Zonnebrinkkerk in Winterswijk. 

Jaarlijks zijn er meer dan 100.000 mensen die worden geconfronteerd met de gevolgen van  hersenletsel. Dat kan worden veroorzaakt door een ongeluk, hersenbloeding, tumor in de hersenen maar ook door een ongelukkige val en vele andere oorzaken. Om lotgenoten te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen, organiseert MEE Oost een aantal keer per jaar een NAH Café. Dit is een ontmoetingsplek voor mensen met niet aangeboren hersenletsel. Er worden ervaringen en tips uitgewisseld. Een belangrijke functie van het NAH Café is het vergroten van het sociale netwerk van de deelnemers.

Thema
Het thema van deze bijeenkomst is “Slapen”. Veel mensen hebben problemen met slapen. Zij kunnen maar moeilijk in slaap komen, worden ‘s nachts vaak wakker of dromen heel veel. De volgende ochtend staan zij moe op, terwijl goed uitgerust zijn voor mensen met NAH juist zo belangrijk is! We krijgen een Workshop over slapen van Lia Timmer (http://www.xalia.nl/gezondheidszorg/). Hierin is aandacht voor:

  • Slapen en ontspanning
  • Beter in en -doorslapen (emoties en piekeren
  • Wat gebeurd er als je slaapt?
  • Ontspanningsoefening
  • Wat zijn dromen? Inspiratie en motivatie
  • Hoe kan ontspanning je ondersteunen overdag?
  • Vragen en adviezen over gezond slapen en dromen

Er is ruimte voor al uw vragen over slapen en dromen. U bent van harte welkom!

Op 21 september gaan we ‘s ochtends jeu de boules te spelen in Lichtenvoorde. Theo Engelbarts zal ons hierin begeleiden, we hebben de beschikking over het hele veld en zorgen voor voldoende rust. U kunt zich per mail opgeven bij m.vandieren@meeoost.nl dan krijgt u de exacte gegevens.

19 oktober gaat het volgende NAH café in Groenlo over het thema aandacht. Ik hoop u te ontmoeten bij een van deze activiteiten!

Deelnemen
Mensen met niet-aangeboren hersenletsel, woonachtig Winterswijk, Groenlo of Aalten, zijn zaterdag 14 september van harte welkom om 10.00 uur bij de Zonnebrinkkerk,  Zonnebrink 61 in Winterswijk. Ook partners / familieleden zijn van harte welkom. Om 12.00 uur sluiten we af. Toegang is gratis. Consumpties zijn voor eigen rekening.

Voor meer informatie over het NAH Café kunt u contact opnemen met consulent Meike van Dieren van MEE Oost, te bereiken via T 0314 34 42 24 of m.vandieren@mee-oost.nl.

Details

Datum:
14 september
Tijd:
10:00 - 12:00
Kosten:
Gratis

Contact