NAH café Zutphen - MEE voor mij
Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

NAH café Zutphen

15 juni - 10:00 - 12:00

MEE Oost organiseert zaterdag 15 juni a.s. een bijeenkomst voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en hun partners. Belangstellenden zijn welkom bij het NAH Café Zutphen bij Sutfene aan de Coehoornsingel 3.

Jaarlijks zijn er meer dan 100.000 mensen die worden geconfronteerd met de gevolgen van hersenletsel. Dat kan worden veroorzaakt door een ongeluk, hersenbloeding, tumor in de hersenen maar ook door een ongelukkige val en vele andere oorzaken. Om lotgenoten te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen, organiseert MEE Oost een aantal keer per jaar een NAH Café. Dit is een ontmoetingsplek voor mensen met niet aangeboren hersenletsel. Er worden ervaringen en tips uitgewisseld. Een belangrijke functie van het NAH Café is het vergroten van het sociale netwerk van de deelnemers.

Thema
Tijdens het NAH Café op zaterdag 15 juni komt Barry Janssen van PSHVelp iets vertellen over Mindfulness. Dit wordt ook wel aandachttraining genoemd. Het biedt handvatten om op een praktische wijze weerbaarder te zijn tegen dagelijkse stress, prikkels en (mentale) vermoeidheid. Mindfulness helpt om vanuit zorgzame aandacht en ontspanning de dagelijkse (stress-)situaties beter te overzien. Het hebben van overzicht zorgt ervoor dat mentale-overbelasting minder vaak voorkomt. We gaan na de uitleg ook enkele mindfulness oefeningen doen.

Het volgende NAH café staat gepland op 28 september. Het thema is dan “alleen of samen  leven met NAH”. Welke uitdagingen komt u hierbij tegen. Denk aan zelfstandigheid, intimiteit en gelijkwaardigheid.

Deelnemen
Mensen met niet-aangeboren hersenletsel, woonachtig in Zutphen, zijn zaterdag 15 juni van harte welkom om 10.00 uur bij Sutfene, Coehoornsingel 3 in Zutphen. Ook partners / familieleden zijn van harte welkom. Om 12.00 uur sluiten we af. Toegang is gratis. Consumpties zijn voor eigen rekening.

Aanmelden en informatie
Voor aanmelden en meer informatie over het NAH Café kunt u contact opnemen met consulent Meike van Dieren van MEE Oost, te bereiken via T 0314 34 42 24 of m.vandieren@mee-oost.nl.

Details

Datum:
15 juni
Tijd:
10:00 - 12:00

Contact