Laden Evenementen

« All Events

  • Dit evenement is voorbij.

Netwerkbijeenkomst Autisme Flevoland

26 oktober 2021 - 14:00 - 17:00

| €20

Op 26 oktober organiseren de samenwerkende partijen rondom autisme in Flevoland een netwerkbijeenkomst. De bijeenkomst begint met een inspirerende lezing van schrijfster Judith Visser over opgroeien met autisme, je weg vinden in het leven en het schrijfproces van een boek. Daarna volgen er deelsessies waarin aandacht wordt besteed aan verschillende thema’s zoals: Prikkels!, ouder(s) met autisme en werkweb autisme. Tijdens de sessies worden kennis en ervaringen uitgewisseld.

  • 13.30 uur           Inloop, kiezen van een deelsessie
  • 14.00 uur           Opening en korte inleiding over het Autisme netwerk Flevoland.
  • 14.15 uur           Lezing van Judith Visser.
  • 15.30 uur           Pauze
  • 15.45 uur           Deelsessies door betrokken organisaties
  • 16.45 uur           Plenaire terugkoppeling
  • 17.00 uur           Napraten met een hapje en drankje

Aanmelden kan tot 20 oktober

Je kan jezelf aanmelden via deze link: https://forms.office.com/r/RFR2nCidyW

Workshop 1:

Titel: Prikkels
Gegeven door: Tibor Visser en Marie-Jeanne Kleijs, ervaringsdeskundigen MEE

Omschrijving: Ervaar eerst zelf overprikkeling en leer daarna anderen te helpen er mee om te gaan.

Workshop 2:

Titel: Ouderschap en Autisme
Gegeven door: Karin Simonis-Wigbels, coördinator NVA Emmeloord

Omschrijving: Waar kinderen met autisme zijn, heeft vaak ook één of beide ouders autisme. Ouderschap en autisme geeft vaak extra worstelingen rondom overprikkeling, opvoeding en relatie. Tijdens deze deelsessie vertelt Karin iets vanuit haar eigen ervaring als dochter, partner en moeder uit een auti-gezin, over veel voorkomende uitdagingen als ouder met autisme en natuurlijk ook over wat er nodig is om weer toe te werken naar meer rust en plezier in het gezin. Karin gelooft namelijk dat autisme goed ouderschap niet in de weg hoeft te staan. Onbegrip, stress en overprikkeling wel.

Workshop 3

Titel: SAM
Gegeven door: Heleen Iedema, GGZ verpleegkundig specialist, Emerhese Flevoland

Omschrijving: Stress Autism Mate (SAM) is een gepersonaliseerde applicatie die de eigen regie van de cliënt met een autismespectrumstoornis ondersteunt in het omgaan met de dagelijkse ervaren stress.

Workshop 4

Titel: Werkweb-Autsime
Gegeven door: Henri Mandemaker, ambassadeur van de NVA

Kosten:

De netwerkbijeenkomst is gratis voor medewerkers en/of ervaringsdeskundigen van organisaties die aangesloten zijn bij het convenant (dit zijn: Kwintes, NVA, Caritas Urk, Eduvier Onderwijsgroep, Het Kompass, Icare, Carrefour, Triade/Vitree, GGZ Centraal(Emerhese), ‘t Spectrum, Therapeutisch Centrum GGZ en MEE IJsseloevers).

Voor andere deelnemers bedragen de kosten € 20,-.

Ben je (nog) geen convenant partner, maar wil je dat wel graag worden? Neem dan contact op met Janine van Loenen, coördinator Autisme Netwerk Flevoland via: j.vanloenen@meeijsseloevers.nl

Over Judith Visser:

Judith Visser is schrijver van tot nu toe dertien boeken en een reeks korte verhalen. Zij won tweemaal de prijs voor het Beste Rotterdamse Boek. In 2008 was zij de auteur van het Rotterdamse Boekenweekgeschenk. Een deel van haar werk is verfilmd, verwerkt tot toneelvoorstelling en vertaald in het Duits. Met haar autobiografische roman Zondagskind (2018) beleefde zij haar doorbraak naar het grote publiek. Zondagskind werd bekroond met de Hebban Literatuurprijs 2018. In 2020 verscheen haar meest recente roman Zondagsleven: liefde in tijden van autisme. Judith woont in Rockanje aan zee, waar zij werkt aan haar nieuwe boek.

Details

Datum:
26 oktober 2021
Tijd:
14:00 - 17:00
Kosten:
€20

Organisator

MEE IJsseloevers

Locatie

Congrescentrum De Pijler
Ketelmeerstraat 90
Lelystad,8226 JX
+ Google Maps
Site:
https://www.congrespijler.nl/contact.html

Contact