Laden Evenementen

« All Events

  • Dit evenement is voorbij.

Online Autisme Beleef Circuit in Emmen

11 mei - 19:30 - 21:30

| Gratis

Dinsdagavond 11 mei en 18 mei organiseert MEE Drenthe in Emmen een online Autisme Beleef Circuit. De online bijeenkomst begint om 19.30 uur en is bedoeld voor vrijwilligers en mantelzorgers uit de gemeente Emmen die mensen met autisme in hun omgeving hebben. Deelname is gratis.

Praktische tips bij iedere ervaring
Door je in de denk- en gevoelswereld van iemand met autisme te verplaatsen krijg je inzicht in de belevingswereld en begrijp je beter waarom iets wel of niet werkt in de dagelijkse praktijk.

Opdrachten en ervaringen
Tijdens het doen van de opdrachten ervaren deelnemers hoe iemand met autisme op bepaalde situaties zou kunnen reageren en wat iemand daarbij mogelijk kan ervaren. Dit leidt tot begrip, inzichten en praktische handvatten in het omgaan en communiceren met mensen met autisme. Tijdens de nabespreking worden ervaringen van de deelnemers met elkaar gedeeld.

Informatie
In mei worden er twee online Autisme Beleef Circuits aangeboden op dinsdag 11 mei en op dinsdag 18 mei. De online bijeenkomst start om 19.30 uur en is rond 21.30 uur afgelopen. Om het online Autisme Beleef Circuit te volgen heb je een vaste computer of laptop nodig met camera en geluid. Van tevoren ontvang je een link om deel te kunnen nemen. Omdat de gemeente Emmen dit mogelijk maakt, zijn er voor de deelnemers geen kosten aan verbonden.

Aanmelden
Deelnemen aan het online Autisme Beleef Circuit op 11 of 18 mei?  Vrijwilligers en mantelzorgers uit de gemeente Emmen kunnen zich aanmelden via g.westerhof@meedrenthe.nl.

Details

Datum:
11 mei
Tijd:
19:30 - 21:30
Kosten:
Gratis

Organisator

MEE Drenthe

Locatie

Online

Contact