Laden Evenementen

« All Events

  • Dit evenement is voorbij.

Online college Kwetsbare jongeren in coronatijd II

8 december 2020 - 15:00 - 16:30

| Gratis

Op dinsdag 8 december van 15:00-16:30 uur vindt er een extra online college plaats over Kwetsbare jongeren in coronatijd II. De coronacrisis treft kwetsbare jongeren extra hard. Contact met hen houden en hen begeleiden is een stuk moeilijker.

Dit online college is een vervolg op het webinar dat we hierover in april organiseerden. Hiervoor was enorm veel belangstelling, ruim 1.000 mensen keken live mee. Ook naderhand zijn de opnames door velen bekeken. Alle input die we toen verkregen, hebben we gebruikt en teruggekoppeld aan het Ministerie van VWS om inzicht te geven in de impact die corona heeft op kwetsbare jongeren en degenen die hen bijstaan. Ruim een half jaar later beheerst corona het dagelijkse leven opnieuw. Onlangs hebben we een nieuwe uitvraag gedaan: ‘Hoe gaat het nu met jou?’ De uitkomsten nemen we mee bij dit online college.

U bent van harte uitgenodigd voor dit online college. Deelname is kosteloos.

Programma
Aan het programma werken mee: Xavier Moonen, bijzonder hoogleraar Jongeren met Licht Verstandelijke Beperkingen en Gedragsproblemen en Femke Scheffers, gedragsdeskundige en onderzoeker naar ‘veerkracht bij cliënten in tijde van corona’. Het college is interactief, je kan je vragen en ervaringen inbrengen via de chat en de polls.

In het college gaan we in op:

  1. De zorgen aan het begin van de coronacrisis en de zorgen nu
  2. Omgaan met deze zorgen en aanreiken van handvatten
  3. Oplossingen specifiek voor LVB-jongeren
  4. Veerkracht & vitaliteit van jongeren en jezelf, en het vergroten hiervan

Aanmelden
Doe je mee? Meld je dan nu aan! Aanmelden kan tot 7 december. Mocht je verhinderd zijn en naderhand de opnames willen bekijken, dan kun je dat ook aangeven in het aanmeldformulier.

PS. Voor het mini-symposium ‘Nooit meer helemaal de oude’, dat oorspronkelijk gepland stond op 12 november jl. en vanwege coronamaatregelen is verplaatst, kunt u zich ook nog steeds registreren. U ontvangt dan informatie over een nieuwe (online) datum. Klik hier voor dit mini-symposium > 

Details

Datum:
8 december 2020
Tijd:
15:00 - 16:30
Kosten:
Gratis

Contact