Training Sociale Netwerk Versterking, de kanteling in de praktijk (open inschrijving) - MEE voor mij
Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Training Sociale Netwerk Versterking, de kanteling in de praktijk (open inschrijving)

10 oktober - 09:00 - 17:00

| €549

 

Deelname aan de training levert accreditatiepunten op bij de registers SKJ en Registerplein. Op aanvraag zijn er mogelijkheden voor accreditatiepunten van een ander register zoals LH POH GGZ, NVvPO en kwaliteitsregister kraamverzorgenden. kwaliteitsregister V&V, Register zorgprofessionals, mits er voldoende deelnemers zijn van dat betreffende register en dit tijdig is aangegeven.

Zelfredzaamheid. Meer zelf doen. Mét hulp van het netwerk om mensen heen. Het zijn de speerpunten van de nieuwe organisatie rondom maatschappelijke ondersteuning, jeugd en participatie. Waar het werkelijk om gaat, is het benutten van de eigen kracht van de hulpvrager (en die van zijn/haar netwerk) om de oplossing zoveel mogelijk bij de hulpvrager zelf te houden. En daarmee ook de regie.

Maar hoe doe je dat? En wat als er geen netwerk lijkt te zijn om op terug te vallen? Hoe kunnen deze uitgangspunten geïntegreerd worden binnen bestaande en nieuwe structuren rondom zorg en welzijn? Zodat de kantelingsgedachte zo efficiënt en effectief mogelijk toegepast kan worden, en niet alleen inwoners maar ook (sociale) partners hiervan de vruchten plukken (meer kunnen betekenen in minder tijd). Sociale Netwerk Versterking, de unieke werkwijze van MEE, is de kanteling in praktijk.

Training Sociale Netwerk Versterking
Het doel van de training is dat de deelnemer de werkwijze en visie achter Sociale Netwerk Versterking als basishouding aanneemt. Zodat de professional de verantwoordelijkheid voor de oplossing zoveel mogelijk laat waar deze hoort; bij de hulpvrager zelf. Dat voorkomt niet alleen onnodige inzet van duurdere oplossingen, maar zorgt ook voor duurzamere oplossingen waarbij de regie bij de hulpvrager zelf blijft.

Resultaten

  • Kennis over de visie achter Sociale Netwerk Versterking;
  • Praktische handvatten voor de toepassing van de werkwijze Sociale Netwerk Versterking.

Data, tijd en locatie
Deze training bestaat uit 2,5 dag (10 en 31 oktober van 09.00 tot 16.30 uur en 21 november van 13.30 tot 17.00 uur) en staat open voor individuele inschrijvingen van professionals en/of vrijwilligers uit verschillende werkvelden (bv. overheid, zorg en welzijn). De training wordt gehouden in Zwolle. Data en tijden onder voorbehoud van wijzigingen.

Investering
De investering voor de training bedraagt € 549,- per persoon. Meldt u meerdere professionals/vrijwilligers aan (tot een maximum van drie personen extra), dan ontvangt u korting.

  • Meldt u naast uzelf één extra professional/vrijwilliger aan? Dan ontvangt u 10% korting (investering bedraagt dan € 494,10 per persoon).
  • Meldt u naast uzelf twee extra professionals/vrijwilligers aan? Dan ontvangt u 20% korting (investering bedraagt dan € 439,20 per persoon).
  • Meldt u naast uzelf drie extra professionals /vrijwilligers aan? Dan ontvangt u 25% korting (investering is dan € 411,75 per persoon).

Meer weten?
Of de mogelijkheden bespreken voor een grotere groep deelnemers? Neem dan contact op met MEE via T 088 633 0 633.

Details

Datum:
10 oktober
Tijd:
09:00 - 17:00
Kosten:
€549

Organisator

MEE

Locatie

MEE IJsseloevers
Dokter van Deenweeg 2-10, 3e verdieping
Zwolle, 8025 BG Nederland
+ Google Maps

Contact