Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Open inschrijving: training Herkennen van en omgaan met mensen met een niet-zichtbare beperking

24 mei 2018 - 13:00 - 17:00

| €129

Deelname aan deze training levert accreditatiepunten op bij diverse registers, zoals Kwaliteitsregister V&V, Register Zorgprofessionals, Registerplein, SKJ, LV POH GGZ, NVvPO, Kwaliteitsregister Kraamverzorgenden en Kwaliteitsregister Paramedici ADAP.

Mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB), autisme of bijvoorbeeld niet-aangeboren hersenletsel zijn verbaal vaak goed onderlegd, waardoor de beperking niet direct opvalt. Dit kan belemmerend zijn in uw werk. Bijvoorbeeld als het gaat om:

  • het maken, begrijpen en nakomen van afspraken;
  • voor u vanzelfsprekende communicatie en omgang die niet het gewenste effect hebben;
  • conflictsituaties als gevolg van onduidelijkheid en onbegrip;
  • uitval, verzuim en herhaaldelijk terugkerende situaties die hoge kosten met zich meebrengen.

Training Herkennen van en omgaan met mensen met een niet-zichtbare beperking
Het doel van deze training is dat professionals en/of vrijwilligers mensen met een licht verstandelijke beperking, autisme of bijvoorbeeld niet-aangeboren hersenletsel herkennen en weten wat er nodig is in de benadering van deze doelgroep. Om bovenstaande situaties te voorkomen en er bovenal voor te zorgen dat mensen met een beperking beter kunnen participeren in de maatschappij (inclusie).

Resultaten

  • Concrete herkenningspunten;
  • Inzicht in denkwijze en begrip;
  • Concrete handvatten voor de omgang;
  • Omslag in denken van beperkingen naar mogelijkheden.

Werkwijze
De training wordt gegeven door trainers van MEE met jarenlange ervaring op het gebied van het herkennen van en omgaan met mensen met een beperking. Ervaringsdeskundige inzet, ervaringsoefeningen en naslagwerken ondersteunen de theoretische kennis die overgedragen wordt tijdens de training.

Deze training staat open voor individuele inschrijvingen van professionals en/of vrijwilligers uit verschillende werkvelden (bv. overheid, zorg en welzijn, onderwijs, arbeid, veiligheid en justitie). De training vindt plaats in Apeldoorn. Datum onder voorbehoud van wijzigingen. Meer weten? Of de mogelijkheden bespreken voor een grotere groep deelnemers? Neem dan contact op met MEE via T 088 633 0 633.

Details

Datum:
24 mei 2018
Tijd:
13:00 - 17:00
Kosten:
€129

Locatie

MEE – gebouw “Tot 2021”
Molenstraat-centrum 1
Apeldoorn, 7311 XG
+ Google Maps

Contact