Open training: Niet-zichtbare beperkingen en onbegrepen gedrag - MEE voor mij
Laden Evenementen

« All Events

Open training: Niet-zichtbare beperkingen en onbegrepen gedrag

7 mei - 09:00 - 16:30

Landelijk neemt het aantal meldingen van verwarde personen steeds meer toe. Vaak wordt de oorzaak van verward gedrag direct gelinkt aan een psychische aandoening. Maar in de praktijk is dit bij 30% van personen met verward gedrag het geval. Veel vaker leidt een licht verstandelijke beperking, autisme of niet-aangeboren hersenletsel tot verward gedrag. Deze mensen worden niet altijd goed begrepen, of zij begrijpen de ‘buitenwereld’ niet altijd.

Niet-zichtbare beperkingen en onbegrepen gedrag
Deze geaccrediteerde basistraining bestaat uit 3 dagdelen (1,5 dag) met modules gericht op kennis, vaardigheden en beleving. Het doel van de training is dat professionals en/of vrijwilligers met meer kennis over niet-zichtbare beperkingen en een afgestemde communicatie tot een betere samenwerking kunnen komen met mensen met een niet-zichtbare beperking. Om er zodoende voor te zorgen dat zij beter kunnen meedoen in de maatschappij (inclusie).

De training kan ook aangeboden worden in combinatie met MHFA van Impluz. Zie voor meer informatie www.gripopverwardheid.nl.

Praktische informatie

Datum: donderdag 7 mei 9.00 – 16.30 uur
dinsdag 19 mei 9.00 – 12.30 uur
Locatie: Kulturhus de Talter
Stouwdamsweg 4
Oldebroek
Voor wie: Professionals en vrijwilligers uit de gemeente Nunspeet, Elburg en Oldebroek
Kosten: € 25,- voor professionals,  gratis voor vrijwilligers
Aanmelden:
Informatie:
www.gripopverwardheid.nl 
h.braber@meesamen.nl

 

Deelname aan de training levert accreditatiepunten op bij diverse registers, zoals kwaliteitsregister V&V, Register zorgprofessionals, Registerplein, SKJ, LH POH GGZ, NVvPO en kwaliteitsregister kraamverzorgenden.

Details

Datum:
7 mei
Tijd:
09:00 - 16:30

Organisator

MEE

Locatie

Kulturhus de Talter
Stouwdamsweg 4
8096 BB, Nederland
+ Google Maps

Contact