Start training Sociale Vaardigheid voor jongeren in Almere - MEE voor mij
Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Start training Sociale Vaardigheid voor jongeren in Almere

5 september - 17:00 - 18:30

| Gratis

Goed voor jezelf op komen is niet altijd makkelijk. Vind je het vaak moeilijk om je gevoelens te uiten? Merk je dat je in contact met anderen er niet goed uit komt? Kun je niet goed voor jezelf opkomen? Of heb je weinig zelfvertrouwen? Dan is de training Sociale Vaardigheid misschien iets voor jou. De training start op 5 september. Deelname is gratis.

De training is gericht op jongeren (13 tot 18 jaar) die in Almere wonen. Het doel is dat deelnemers na de training beter voor zichzelf op durven komen. Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. contacten leggen en onderhouden, gevoelens herkennen en verwoorden, keuzes maken, een mening geven, nee leren zeggen en grenzen aangeven. Rollenspellen, video’s en het uitwisselen van ervaringen zorgen ervoor dat de deelnemers nieuwe vaardigheden leren en kunnen toepassen.

Eerdere deelnemers over deze training: “ik heb nu gemerkt dat het ook leuk kan zijn om contacten te leggen met mensen”, “ik heb meer zelfvertrouwen gekregen en merk dat ik nu toch makkelijker voor mezelf opkom”, “ik ga minder snel in discussie met mensen en merk dat mensen dat fijn vinden”

Zeven bijeenkomsten in Almere
De training bestaat uit 7 bijeenkomsten van 17:00 uur tot 18:30 uur  Wanneer er voldoende aanmeldingen zijn, start de training op donderdag 5 september 2019 in de Driehoek, Allendestraat 42 in Almere. De andere cursusdagen zijn 12, 19 en 26 september en 3, 10 en 17 oktober. De cursus is gratis.

Meer informatie en aanmelden
Jongeren van 13 tot 18 jaar die woonachtig zijn in Almere, kunnen zich aanmelden voor de training Sociale Vaardigheid door een e-mail te sturen naar Fiona Prijor en Gabriël Fintelman van MEE IJsseloevers, Email: almere@meeijsseloevers.nl. Na aanmelding wordt contact opgenomen voor een intakegesprek.

 

Of de training daadwerkelijk door kan gaan, is afhankelijk van het aantal aanmeldingen.

Details

Datum:
5 september
Tijd:
17:00 - 18:30
Kosten:
Gratis

Organisator

MEE IJsseloevers

Locatie

De Driehoek
Allendestraat 42
Almere, 1314 SE
+ Google Maps

Contact