Training Grip op verwardheid (open inschrijving) - MEE voor mij
Laden Evenementen

« All Events

Training Grip op verwardheid (open inschrijving)

14 november - 09:00 - 17:00

Zowel Landelijk als in de gemeenten Raalte en Olst-Wijhe stijgt het aantal meldingen van verwarde personen. Kom jij in je werk of dagelijks leven wel eens mensen tegen die verward gedrag vertonen? En vind je het soms lastig om daarmee om te gaan? Meld je dan aan voor de training Grip op verwardheid.

De training Grip op Verwardheid is opgebouwd uit twee onderdelen, Niet zichtbare beperkingen en onbegrepen gedrag en Mental Health First Aid (MHFA)welke apart te volgen zijn.

De training MHFA start op 14 november.

Aanmelden voor 14 november kan via www.gripopverwardheid.nl/raalte-olst-en-wijhe-grip-op-verwardheid. Aanmelden voor andere data kan ook.

Mental Health First Aid (MHFA)
In dit deel leer je psychische aandoeningen herkennen, je leert hoe je hiermee om moet gaan en wat je moet doen in een crisissituatie. De training bestaat uit 4 dagdelen en is een van de weinige trainingen op dit gebied die wetenschappelijk is onderbouwd.
Je ontvangt na de afronding van de training een erkend certificaat van Mental Health First Aid Nederland en na 3 jaar wordt je uitgenodigd voor een opfriscursus. De training wordt ondersteund middels een E-learning module.

Niet zichtbare beperkingen en onbegrepen gedrag
Hierbij wordt nader ingegaan op niet zichtbare beperkingen, zoals een licht verstandelijke beperking, niet aangeboren hersenletsel en autisme. Je leert de beperkingen herkennen en hoe je hier mee om kunt gaan, zodat situaties niet meer hoeven te escaleren.
De training duurt 3 dagdelen en is een beproefde training van MEE IJsseloevers. Deelname aan de training levert accreditatiepunten op bij diverse registers, zoals kwaliteitsregister V&V, Register zorgprofessionals, Registerplein, SKJ, LH POH GGZ, NVvPO en kwaliteitsregister kraamverzorgenden. In dit deel van de training maak je tevens kennis met een ervaringsdeskundige.

Voor beide trainingen geldt:

  • De training(en) wordt gegeven door gecertificeerde trainers van Impluz (MHFA) / MEE IJsseloevers (niet zichtbare beperkingen en onbegrepen gedrag).
  • Voor beide onderdelen van de training geldt dat er maximaal 15 personen deel kunnen nemen aan een training.
  • De eigen bijdrage voor deelname aan de gehele training is voor vrijwilligers kosteloos en voor beroepskrachten 50 euro per persoon. Deelname aan een van de onderdelen is voor beroepskrachten 25 euro per persoon.

Wil je beide onderdelen volgen? schrijf je gewoon in voor de onderdelen wanneer het jou uitkomt. Daarbij maakt de volgorde niet uit; je kunt eerst Niet-zichtbare beperkingen en onbegrepen gedrag en dan MHFA doen, of andersom. Meer informatie is te vinden op www.gripopverwardheid.nl.

Met vragen over de training MHFA kun je ook contact met ons opnemen via info@impluz.nl
Met vragen over de training Niet zichtbare beperkingen en onbegrepen gedrag kun je contact met ons opnemen via gripopverwardheid@meeijsseloevers.nl

Dit project wordt mogelijk gemaakt door:

Details

Datum:
14 november
Tijd:
09:00 - 17:00

Organisator

MEE/Impluz

Locatie

Raalte,Wijhe en Olst
Raalte, Wijhe en Olst, + Google Maps

Contact