Training Grip op Verwardheid (open inschrijving) - MEE voor mij
Laden Evenementen

« All Events

 • Dit event is voorbij.

Training Grip op Verwardheid (open inschrijving)

3 oktober - 13:30 - 17:00

Zowel Landelijk als in Zwolle stijgt het aantal meldingen van verwarde personen. Kom jij in je werk of dagelijks leven wel eens mensen tegen die verward gedrag vertonen? En vind je het soms lastig om daarmee om te gaan? Meld je dan aan voor de training Grip op verwardheid.

Grip op Verwardheid bestaat uit Mental Health First Aid en Niet Zichtbare Beperkingen en onbegrepen gedrag.  Deze training is één van de onderdelen van de aanpak Personen met Verward Gedrag van regio IJsselland. Die aanpak komt voort uit de opdracht aan alle Nederlandse gemeenten  om de zorg en ondersteuning aan personen met verward gedrag te verbeteren.

Oorzaken voor verward gedrag
In de training wordt aandacht besteed aan veel voorkomende oorzaken van verward of onbegrepen gedrag. Naast psychische problemen, kunnen ook niet aangeboren hersenletsel, autisme spectrum stoornissen,  een licht verstandelijke beperking of dementie oorzaken zijn voor verward gedrag.

Waarom Grip op Verwardheid?
Door het volgen van Grip op Verwardheid vergroot je je kennis en ontwikkel je vaardigheden om deze situaties optimaal tegemoet te treden. Daarmee help je mensen met een psychisch probleem of verward gedrag. Je voorkomt ook onduidelijkheid, chaos en crisis voor anderen in hun omgeving. Je kent je persoonlijke communicatieve vaardigheden en weet hoe deze te benutten. In de training leer je vooral in een vroeg stadium signalen te herkennen en situaties rondom verward gedrag zoals we deze vaak in de media tegenkomen te voorkomen.

De training Grip op Verwardheid is opgebouwd uit twee onderdelen MHFA en Niet zichtbare beperking en onbegrepen gedrag, welke apart te volgen zijn. In beide onderdelen wisselen praktijk en theorie elkaar af.

De training Niet zichtbare beperking en onbegrepen gedrag bestaat uit 3 dagdelen en start op 3 oktober van 13.30 tot 17.00 (vervolg op 17 oktober van 09.00 tot 17.00 uur).

Aanmelden kan via www.gripopverwardheid.nl/zwolle-grip-op-verwardheid

 • Niet zichtbare beperkingen en onbegrepen gedrag:
  Hierbij wordt nader ingegaan op niet zichtbare beperkingen, zoals een licht verstandelijke beperking, niet aangeboren hersenletsel en autisme. Je leert de beperkingen herkennen en hoe je hier mee om kunt gaan, zodat situaties niet meer hoeven te escaleren.
  De training duurt 3 dagdelen en is een beproefde training van MEE IJsseloevers. Deelname aan de training levert accreditatiepunten op bij de registers SKJ en Registerplein. Op aanvraag zijn er mogelijkheden voor accreditatiepunten van een ander register zoals LH POH GGZ, NVvPO en kwaliteitsregister kraamverzorgenden. kwaliteitsregister V&V, Register zorgprofessionals, mits er voldoende deelnemers zijn van dat betreffende register en dit tijdig is aangegeven. In dit deel van de training maak je tevens kennis met een ervaringsdeskundige.
 • De training Mental Health First Aid (MHFA):
  In dit deel leer je psychische aandoeningen herkennen, je leert hoe je hiermee om moet gaan en wat je moet doen in een crisissituatie.
  De training bestaat uit 4 dagdelen en is een van de weinige trainingen op dit gebied die wetenschappelijk is onderbouwd.
  Je ontvangt na de afronding van de training een erkend certificaat van Mental Health First Aid Nederland en na 3 jaar wordt je uitgenodigd voor een opfriscursus. De training wordt ondersteund middels een E-learning module.

Voor beide trainingen geldt:

 • De training(en) wordt gegeven door gecertificeerde trainers van Impluz (MHFA) MEE IJsseloevers (niet zichtbare beperkingen en onbegrepen gedrag).
 • Voor beide onderdelen van de training geldt dat er maximaal 15 personen deel kunnen nemen aan een training.
 • De eigen bijdrage voor deelname aan de gehele training is voor vrijwilligers kosteloos en voor beroepskrachten 50 euro per persoon. Deelname aan een van de onderdelen is voor beroepskrachten 25 euro per persoon.

Voor aanmelding voor of  vragen over de training MHFA, kijk op www.gripopverwardheid.nl of neem contact opnemen met Impluz,  telefonisch via (0570) 604 900 of via e-mail info@impluz.nl

Met vragen over de training Niet zichtbare beperkingen en onbegrepen gedrag kun je telefonisch contact met ons opnemen via 088 633 0633 of via e-mail gripopverwardheid@meeijsseloevers.nl.

Dit project wordt mogelijk gemaakt door:

Details

Datum:
3 oktober
Tijd:
13:30 - 17:00

Organisator

MEE/Impluz

Locatie

MEE IJsseloevers
Dokter van Deenweeg 2-10, 3e verdieping
Zwolle, 8025 BG Nederland
+ Google Maps

Contact