Uitreiking Doemee-award 2018 - MEE voor mij
Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Uitreiking Doemee-award 2018

6 december 2018 - 15:00 - 17:00

| Gratis

Op 6 december is het zover. Dan reikt MEE voor het derde jaar op rij de Doemee-award uit in de regio’s Oost-Gelderland en Twente, Veluwe, IJsseloevers en Flevoland.

Steeds meer mensen en organisaties zetten zich in voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen. De Doemee-award waardeert en stimuleert dit enthousiasme. Het is een prijs voor organisaties en personen die zich inzetten voor inclusie (meedoen) van mensen met een beperking, chronische ziekte of een afstand om te participeren.

In de afgelopen maanden kon iedereen een lokaal initiatief van een organisatie of persoon nomineren. Per regio strijden diverse initiatieven om de Doemee-award. Bekijk de nominaties >

U bent van harte uitgenodigd om de uitreiking bij te wonen!

DATUM:         6 december

TIJD:               15.00 – 17.00u

LOCATIE:      De Fermerie (Muggeplein 9, Deventer)

PARKEREN: Betaald parkeren aan het Muggeplein, Van Twickelostraat, Nieuwe Markt of het Grote Kerkhof. Gratis parkeren op de Worp en dan met Veerpont IJssel oversteken (€1,-, tot 23.00 uur mogelijk), van daar 3 minuten lopen naar het Muggeplein. De Fermerie ligt op 10 á 15 minuten loopafstand van het NS-station.

Achtergrond
Samen sterk voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen
Met de ratificatie van het VN-verdrag voor de rechten van mensen met een beperking als kers op de taart, is inclusie actueler dan ooit. Een inclusieve samenleving komt alleen tot stand als iedereen een steentje bijdraagt. Dat hoeft niet altijd groots te zijn. Burgerinitiatieven ontstaan omdat mensen betrokken zijn bij de samenleving. Hetzelfde geldt voor instellingen en bedrijven die bijvoorbeeld mensen met een afstand tot werk een kans bieden. Of hun informatievoorziening zodanig hebben aangepast dat mensen met een beperking het ook begrijpen. Met hun enthousiasme maken zij het verschil; door op zoek te gaan naar de mogelijkheden en niet te blijven denken in beperkingen. Om dat enthousiasme te waarderen, is er de Doemee-award.

Een vakjury kiest de winnaar
Wie naar huis gaat met de Doemee-award wordt niet door MEE bepaald. Een vakjury buigt zich over de genomineerden. De jury bestaat uit ervaringsdeskundigen, een vertegenwoordiger van de cliëntenraad, wethouder, burgemeester, Commissaris van de Koning, de winnaar van 2017 en enkele maatschappelijke organisaties. Daarnaast zorgt de uitslag van een stemronde voor extra gewicht in de schaal. De award zelf is ontworpen en gemaakt door een lokale kunstenaar die het winnende ontwerp heeft ingediend.

Uitreiking bijwonen? Vul in onderstaand formulier uw gegevens in.

Details

Datum:
6 december 2018
Tijd:
15:00 - 17:00
Kosten:
Gratis

Contact