Laden Evenementen

« All Events

  • Dit evenement is voorbij.

Mini-symposium seksueel grensoverschrijdend gedrag: hoe zie je ‘t & hoe pak je ‘t aan?

7 juli - 14:30 - 17:00

| Gratis

We kunnen er allemaal mee te maken krijgen: (seksueel) grensoverschrijdend gedrag. Van The Voice of Holland tot de sportverenigingen en in de politiek. Het is een maatschappelijk probleem in het onderwijs, de zorg en op straat. Professionals lijken hun verantwoordelijkheid te zien: ze willen niet wegkijken maar aanpakken. Maar: hoe doe je dat? MEE laat het zien in het symposium over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij jongeren en volwassenen met een beperking ‘Hoe zie je ‘t & hoe pak je ’t aan?’ op 7 juli. Het mini-symposium vindt plaats bij Weidevol in Zwartsluits maar kan ook online gevold worden.

Kijk niet weg maar pak het aan
Seksueel grensoverschrijdend gedrag aanpakken, begint bij een goede beoordeling of we er wel of niet mee te maken hebben. Want, is die ongepaste handeling wel zo bedoeld of is er iets anders aan de hand? Een juiste beoordeling van gedrag kan veel ellende voorkomen. In het symposium leer je wanneer er sprake is van seksueel grensoverschrijdend gedrag: hoe herken je het en wat zijn signalen bij jongeren en volwassenen? Daarnaast biedt het symposium praktische tips en tools om (vermoedens van) seksueel grensoverschrijdend gedrag bespreekbaar te maken en aan te pakken.

Wat levert het symposium op?
Je verlaat dit symposium met een groter bewustzijn van seksueel grensoverschrijdend gedrag in jouw omgeving. Je weet hoe je het kunt signaleren, hoe je kunt handelen en hoe het te voorkomen.
Sprekers tijdens het symposium zijn:

  • Danielle de Grave, coördinator Centrum Seksueel Geweld Zwolle
  • Marijke Naezer, onderzoeker, spreker, auteur en adviseur, redacteur Tijdschrift voor Genderstudies
  • Jolanda Bergsma, procesverantwoordelijke Toewijzing en uitvoering zorg, coördinator ketenaanpak jeugdprostitutie/loverboys NOG, adviseur Inclusie en consulente Seksualiteit bij MEE.

Praktische informatie

 

Datum:7 juli 2022
Tijd:15.00 – 17.00 uur (inloop 14.30 uur)
Locatie:Weidevol
Oppen Swolle 23
8064 PZ Zwartsluis

Het is ook mogelijk het mini-symposium online bij te wonen. Je kunt je voorkeur aangeven op het aanmeldformulier

Kosten:Gratis

MEE en seksueel grensoverschrijdend gedrag
MEE wil meedoen mogelijk maken voor mensen met een beperking. Het blijkt dat mensen met een beperking extra kwetsbaar zijn voor daders van seksueel grensoverschrijdend gedrag, maar ook gemakkelijker dader worden of zo worden aangezien. Niet voor niets heeft MEE daarom uitgebreide kennis ontwikkeld op dit gebied. We bieden ondersteuning aan zowel slachtoffers als daders.

 

Details

Datum:
7 juli
Tijd:
14:30 - 17:00
Kosten:
Gratis

Locatie

Weidevol
Oppen Swolle 23
Zwartsluis,8064 PZNederland

Organisator

MEE

Contact