Hang Out! De soos voor jongeren uit Assen met autisme

In Wijkcentrum Peelo ‘t Markehuus in Assen is een initiatief van start gegaan: ‘Hang Out!’, een soos voor jongeren van 11 tot 17 jaar uit Assen met autisme. Coördinator Naomi de Vos-Da Silva Campos en een team van vrijwilligers runnen vanuit Vaart Welzijn de soos, die daarnaast ook nog een aparte ‘Break Out Room’ heeft voor familieleden of andere begeleiders.

In de soos zijn er spelletjes te doen (zoals schaken, maar ook op de Playstation) of je kunt poolbiljarten aan de minipooltafel. Je mag zelf iets meenemen om te doen, maar dat hoeft niet. Gewoon een kopje thee drinken met elkaar is ook prima. De muziek staat op achtergrond-volume, zodat je niet al teveel prikkels krijgt. Er zijn vrijwilligers aanwezig die je ontvangen, rondleiden en begeleiden. Daarnaast wordt er gezorgd voor drinken en wat lekkers.

Maar er wordt niet alleen gedacht aan de jongeren. Voor ouders en ook andere begeleiders is er de Break Out Room. Dit is een ruimte naast de soos waar er de mogelijkheid is om koffie te drinken, contact te hebben met andere ouders en betrokken van jongeren met ASS. Zij kunnen elkaar daar ontmoeten. Indien gewenst kan er uitleg worden gegeven over autisme en praktische handreikingen worden gedaan. Bijvoorbeeld via het autisme beleef circuit. Dit wordt georganiseerd door MEE Drenthe.

Lees meer over Hang out in onze folder

Praktische informatie:

  • Voor wie? Voor jongeren met autisme in de leeftijd van 11 tot 17 jaar. Aanmelden is niet nodig, je mag gebracht worden door één van je ouders of allebei, je buurvrouw of je opa. Wie jij maar prettig vindt; dat is goed!
  • Wat? Elkaar ontmoeten, een spelletje doen, gamen of gewoon even aanwezig zijn met een kopje thee! Ook kan er in overleg een activiteit georganiseerd worden. Dus kom gerust met je idee!
  • Waar: Markehuus in Peelo, Scharmbarg 35, 9407 EA Assen
  • Wanneer: Elke dinsdag en donderdag van 19:00 uur tot 21:00 uur.
  • Kosten: Je hoeft niet te betalen om naar de soos te komen.

Heb je nog vragen? Bel dan met Naomi de Vos: 06-20062372.
De Hangout/Break out is onderdeel van: Gemeente Assen, Humanitas, MEE Drenthe, Vaart Welzijn.

Contact