Hang Out! en Get Together in Assen zoeken enthousiaste vrijwilligers

Ben jij sociaal en leg je makkelijk contact? Heb je veel geduld en kan je je inleven in de wereld van kinderen/jongeren? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken!

Elke dinsdag en donderdag organiseren we tussen 19.00 en 21.00 uur in het Markehuus een bijeenkomst voor jongeren (11-17 jaar) met Autisme Spectrum Stoornis (ASS): Hang out! Hier kunnen jongeren elkaar ontmoeten, een spelletje doen, gamen of gewoon even aanwezig zijn met een kopje thee.

Als vervolg op dit initiatief organiseren we elke woensdag tussen 15.00 en 17.00 uur in de Zonnereep in Assen-oost een bijeenkomst voor kinderen (5-11 jaar) met Autisme Spectrum Stoornis (ASS): Get Together. Bij Get Together kunnen zij spelen, rennen, ontdekken en activiteiten doen met leeftijdsgenootjes. Ouders en vrienden van deze kinderen zijn uiteraard ook welkom.

Break Out
De Break Out is een ruimte naast de Hang Out! en Get Together. Dit is voor de ouders van de jongeren/kinderen die de Hang Out! of Get Together bezoeken. Er is de mogelijkheid om koffie te drinken, contact te hebben en ervaringen te delen met andere ouders en betrokken van kinderen met ASS. Wil je meer weten over autisme of praktische tips krijgen? Dat kan georganiseerd worden door MEE Drenthe.

Vrijwilligers gezocht
Voor zowel de Hang out! als de Get Together bijeenkomsten zijn we nog op zoek naar vrijwilligers, hierbij krijg je:

  • ruimte om jouw eigen ideeën in te brengen;
  • ondersteuning van ons in de uitvoering;
  • een deskundige training waarin je meer leert over autisme en het omgaan met anderen (met en zonder autisme);
  • dankbaarheid, vanuit ons én de jongeren!

Iedereen is welkom om zijn of haar steentje bij te dragen aan de bijeenkomsten. We verzoeken je alleen om een VOG aan te vragen (de kosten vergoeden wij) en om voor de lange termijn aangehaakt te blijven.

Word je enthousiast van dit verhaal en wil jij écht een verschil maken voor de kinderen/jongeren? Dan komen we graag in contact met je om de details te bespreken.

Naomi de Vos (tel: 06-20062372 of e-mail: n.devos@vaartwelzijn.nl) is projectleider en kan je er alles over vertellen.

Contact