Cliëntondersteuning in Kampen

Klop aan voor gratis onafhankelijke cliëntondersteuning als je er zelf even niet uitkomt. Cliëntondersteuners staan gratis en belangeloos klaar voor alle inwoners van Kampen.

Uitdagingen. We hebben ze allemaal wel. Uitdagingen bij de opvoeding van onze kinderen, bij onenigheid op het werk, bij de zorg voor zieke familieleden of bij het regelen van financiële zaken… Veel uitdagingen kunnen we eenvoudig zelf oplossen. In andere gevallen is het fijn als iemand even met je meedenkt. Als inwoner van Nederland hebben we allemaal recht op gratis onafhankelijke cliëntondersteuning. De gemeente Kampen heeft MEE IJsseloevers hiervoor benaderd.

In dit artikel lees je over de tweeëntwintigjarige Danny. De dwarslaesie die hij op zijn achttiende bij een ernstig verkeersongeluk opliep, zette zijn leven op kop. De dingen die ooit zo gewoon leken, blijken na zijn revalidatie ineens niet meer zo normaal. Wonen, werken, verzorging en ook het omgaan met andere mensen gaan niet meer zoals Danny zou willen. Het maakt hem boos. Samen met zijn familie helpt cliëntondersteuner Joke Danny om de dingen te zien die hij wél kan en zo het beste uit zijn leven te halen.

Grip op je leven
Vanuit een rolstoel werkt Danny er hard aan om zo zelfstandig mogelijk te leven. Geholpen door zijn zus en moeder zet hij grote stappen, zoals de verhuizing naar zijn eigen aangepaste huis. Toch blijkt het voor de jonge Danny moeilijk om zijn situatie te accepteren. Boze buien en nachtmerries zijn het gevolg. In cliëntondersteuner Joke vindt hij een luisterend oor waartegen hij ook de dingen durft te vertellen die hij met zijn familie liever niet bespreekt. Met goede gesprekken kan hij zijn frustratie en boosheid een plek geven en accepteert hij stukje bij beetje dat zijn situatie veranderd is. Door hem ook te helpen met de praktische zaken, zoals zijn schulden en de zoektocht naar een passende baan, krijgt Danny langzaam weer toekomstperspectief. Met hernieuwde grip op zijn leven en hulp om zich ook naar zijn familie beter te kunnen uiten, verminderen de woedeaanvallen en blijven de nachtmerries weg. Hoewel de situatie moeilijk blijft, ziet Danny steeds meer wat hij wél kan en maakt hij voorzichtig plannen voor de toekomst. Danny doet weer mee in de maatschappij. Daar doen Joke en haar collega’s het voor. 

Waar kunnen we jou mee helpen?
Heb jij een vraag over bijvoorbeeld leren & werken, samenleven & wonen, regelgeving & geldzaken of opvoeding & ontwikkeling? Klop dan aan bij MEE IJsseloevers voor gratis onafhankelijke cliëntondersteuning in Kampen. Bel via 088 – 633 0 633 of e-mail naar info@meeijsseloevers.nl

 

 

 

Contact