Live Your Dream Foundation uit Lelystad winnaar Doemee-award 2018 regio IJsseloevers - MEE voor mij

Live Your Dream Foundation uit Lelystad winnaar Doemee-award 2018 regio IJsseloevers

Steeds meer mensen en organisaties zetten zich in voor een samenleving waarin ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, een beperking of chronische ziekte optimaal kunnen meedoen. Met hun enthousiasme maken zij het verschil; door op zoek te gaan naar de mogelijkheden en niet te blijven denken in beperkingen. Iets wat een podium verdient en extra gewaardeerd wordt met een Doemee-award. 6 december werd bekend dat Live Your Dream Foundation de winnaar was in de regio IJsseloevers. Kindcentrum Borgele uit Deventer ging met de publieksprijs naar huis.

Live Your Dream Foundation
Sinds 2008 trachten Olaf Oosterman en zijn team met de door hem opgerichte stichting een brug te slaan tussen chronisch ziek en gezond. Ze organiseren sportieve uitdagingen met coaching voor chronisch zieke jongeren van ca. 18 tot 30 jaar. Olaf heeft zelf de ziekte van Marfan en is gepassioneerd zeiler. Met een door hem zelfgebouwd zeilschip doen ze met een team van chronisch zieke en gezonde jongeren mee aan meerdaagse zeilwedstrijden. De jury is van mening dat dit initiatief staat voor inclusie. “Iedereen doet mee; jongeren met én zonder beperking. Het draagt daarnaast bij aan persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers.”

Publieksprijs
Het publiek had ook een stem. Iedereen kon via de website stemmen op zijn of haar favoriete initiatief(nemer). De publieksprijs ging in de regio IJsseloevers met 377 stemmen naar KindCentrum Borgele. Zij staan voor de optimale ontwikkeling van kinderen afgestemd op hun mogelijkheden.

Gedeelde missie
Tijdens de feestelijke uitreiking op 6 december in De Fermerie in Deventer werden niet alleen de winnaars geroemd om hun inzet. Ook de overige genomineerden kregen volop erkenning voor het belangrijke werk dat ze doen. Simone van Ruth, bestuurder MEE Samen, vertelt trots: “Het is mooi om zoveel gelijkgestemden in één ruimte te zien. Alle initiatieven die bijdragen aan een inclusieve samenleving en met positieve, enthousiaste inzet gerealiseerd worden, verdienen wat ons betreft een podium!”

Contact