Reismaatjes gezocht voor deelnemers MEE op Weg rond Hengelo en Hof van Twente - MEE voor mij

Reismaatjes gezocht voor deelnemers MEE op Weg rond Hengelo en Hof van Twente

Het betreft de volgende deelnemers:

  • Een 11-jarige jongen die zelfstandig wil leren fietsen van Markelo naar Neede.
  • Een 16-jarig meisje die zelfstandig wil leren fietsen van Markelo naar Neede.
  • Een 35-jarige vrouw de zelfstandig wil leren reizen met het Openbaar Vervoer van Hengelo naar Losser en Oldenzaal.

Wat doen vrijwilligers?
Een Reismaatje coacht deelnemers (mensen met een beperking) die zelfstandig willen reizen naar een werkplek of dagbesteding. Een deelnemer bepaalt welke route hij wil oefenen en wat hij wil leren. Het Reismaatje stimuleert de deelnemer om zelf de zoektocht en het avontuur aan te gaan. Het Reismaatje gaat dus letterlijk en figuurlijk met de deelnemer mee op weg, waardoor de stap naar zelfstandig reizen verkleind wordt.

Veel voldoening
Eén van de vrijwilligers van het project MEE op Weg vertelt: “Het niet zelfstandig kunnen reizen gaf de deelneemster die ik mocht helpen steeds het gevoel dat ze afhankelijk van anderen was. Dan wordt het reizen ineens een heel groot ding. Ik heb gemerkt dat ze met mijn tijdelijke hulp veel meer kon dan ze zelf dacht. Dat is mooi om te zien. Ze was ontzettend trots toen ze na afloop van het traject een heel stuk zelfstandiger kon reizen via de routes die we geoefend hadden. Het zelfvertrouwen dat ze daarvan kreeg, straalde ook meteen uit op haar dagelijks leven. Het is bijzonder om dat voor iemand te kunnen doen! Ik ben nu een vast reismaatje binnen MEE op Weg en moedig iedereen aan om dat ook te doen. Je haalt er zo veel voldoening uit!”

Wie zoeken wij?
Twee enthousiaste, betrokken vrijwilligers van minimaal 18 jaar oud; een voor onze 11-jarige deelnemer en een voor onze 16-jarige deelneemster. Daarnaast zijn we op zoek naar een rustige, betrokken vrijwilliger van rond de 35 jaar oud voor onze deelneemster die zelfstandig met het OV wil leren reizen. Zij kan oefenen op vrijdagmiddag en zaterdag.

Ondersteuning aan vrijwilligers
Een consulent van MEE ondersteunt het Reismaatje en de deelnemer tijdens het oefentraject. De consulent zorgt voor de kennismaking, ondersteunt bij het maken van het reisplan en beantwoordt alle vragen.

Meer weten?
Neem contact op met Sabine Hollak voor meer informatie of direct aanmelden als vrijwilliger: 088 633 0 633 of per mail s.hollak@meeijsseloevers.nl.

Contact