Reismaatjes gezocht voor MEE op Weg

MEE IJsseloevers is op zoek naar vrijwilligers voor het vervoersproject MEE op Weg. In dit vervoersproject oefenen veelal jonge deelnemers de route naar school, werk of sportclub samen met een Reismaatje. Dat kan op de fiets, met het OV of lopend. Vanwege het succes van het project is MEE IJsseloevers op zoek naar nieuwe vrijwilligers die willen werken als Reismaatje voor een aantal deelnemers die in de gemeente Raalte wonen.

Wat doen vrijwilligers?
Het Reismaatje coacht deelnemers (mensen met een beperking) die zelfstandig willen reizen naar bijvoorbeeld school, werk of sportclub. De deelnemer bepaalt welke route hij wil oefenen en wat hij wil leren. Het Reismaatje stimuleert de deelnemer om zelf de zoektocht en het avontuur aan te gaan. Het Reismaatje gaat dus letterlijk en figuurlijk met de deelnemer mee op weg, waardoor de stap naar zelfstandig reizen verkleind wordt.

Wie zoeken wij?
Enthousiaste, betrokken Reismaatjes (leeftijd: minimaal 18 jaar) voor de volgende deelnemers/trajecten:

  • Een reistraject met een groepje leerlingen vanuit de gemeente Raalte naar
    SO De Elimschool in Hellendoorn.
  • Een OV-traject met een deelnemer van 17 jaar die zelfstandig van Raalte naar Zwolle wil leren reizen.
  • Een OV-traject met een deelnemer van 28 jaar die zelfstandig van Raalte naar Deventer wil leren reizen.

Help jij een van deze deelnemers op weg?

Aanmelden als vrijwillig Reismaatje
Neem voor informatie of aanmelding vrijblijvend contact op met Sabine Hollak van MEE IJsseloevers via 06 30 99 83 55. Ook jongeren uit de gemeente Raalte die zelfstandig willen leren reizen kunnen contact opnemen met Sabine. Kijk eens op https://www.meevoormij.nl/mee-op-weg.

Contact