Samen sterk voor eigen kracht in Elburg

Het sociaal domein is volop in beweging. Daardoor is er al veel veranderd voor kwetsbare burgers. Zo wordt een steeds groter beroep gedaan op de eigen kracht. De gemeente Elburg wil haar inwoners graag zodanig ondersteunen dat ze zelfredzamer worden en beter kunnen participeren in de samenleving. Daarvoor kan onder andere een beroep gedaan worden op cliëntondersteuning.  

Inwoners die een gesprek hebben met de gemeente of bijvoorbeeld een zorgaanbieder en dit moeilijk vinden, kunnen in eerste instantie natuurlijk een beroep doen op hun eigen netwerk. Een familielid, vriend of kennis kan helpen bij de voorbereiding of meegaan naar dit gesprek. Voor alle vragen over werk, inkomen, zorg en wonen kunnen zij terecht bij het Sociaal Trefpunt. De medewerkers van het Sociaal Trefpunt bieden informatie, advies en ondersteuning.

Het sociaal trefpunt is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur op het nummer: 0525- 682211 of per é-mail vraag@sociaaltrefpunt.nl. Verder kunt u met al uw vragen op financieel gebied ook terecht op het Financieel Trefpunt Elburg in ‘t Huiken; wekelijks open op woensdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Onafhankelijke cliëntondersteuning
Wanneer er geen beroep gedaan kan worden op het eigen netwerk en de medewerkers van het Sociaal Trefpunt ook niet verder kunnen helpen, kan een beroep gedaan worden op onafhankelijke cliëntondersteuning van MEE. Een cliëntondersteuner denkt mee en geeft onafhankelijk advies. Hij of zij weet veel over leven met beperkingen, zoals (licht) verstandelijke, zintuiglijke of lichamelijke beperkingen. Maar ook over chronische ziekten, niet-aangeboren hersenletsel of bijvoorbeeld autisme.

Als inwoner van de gemeente Elburg kunt u voor gratis, onafhankelijke cliëntondersteuning contact opnemen met MEE Veluwe via telefoonnummer 055 – 526 92 00 of e-mail info@meeveluwe.nl.

Klik hier voor meer informatie.

Contact