‘Stichting Komt Voor De Bakker’ wint Doetinchem doet meeaward 2018

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op maandagavond 7 januari reikte burgemeester Boumans, namens de gemeente Doetinchem en MEE Oost, de Doetinchem doet meeaward 2018 uit. Stichting Komt voor de Bakker mocht de prijs in ontvangst nemen.

Stichting Komt voor de bakker biedt mensen – met of zonder beperking – dagbesteding, hulp, begeleiding en re-integratie. De benodigde deskundigheid/ervaring uit de zorg en ondernemerschap worden door de stichting aan elkaar gekoppeld waardoor ze mooie resultaten bereiken en werken aan een inclusieve samenleving.

De Doetinchem doet mee-award
Steeds meer mensen en organisaties zetten zich in voor een samenleving waarin ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, een beperking of chronische ziekte optimaal kunnen meedoen. De gemeente Doetinchem wil hiertoe een bijdrage leveren. Onder meer door het onder de aandacht brengen van deze prachtige initiatieven. Daarom is de Doetinchem doet mee-award in het leven geroepen.

De andere genomineerden
Ook Okkie Klinkspoor (het brein achter de Voorleesbrigade van Lang Leve Kunst en Naoberschap van de Gruitpoort) en Stichting Gaanderhuus (een gemeenschapshuis in Gaanderen waar iedereen welkom is, voor een kopje koffie, een gezamenlijke maaltijd of een spelletje) behoorden tot de genomineerden. Hoewel zij de award niet mee naar huis mochten nemen, ontvingen ook zij een waardering: kunstige creaties gemaakt door cliënten van Zozijn Uniekkado en Elver Klei&kunst.

Award krijgt vervolg
De uitreiking van deze Doetinchem doet mee-award is niet eenmalig. Gemeente Doetinchem gaat hiermee door. En zij gaat ervan uit hiermee een bijdrage te leveren aan de bewustwording dat het normaal is dat iedereen in onze samenleving geaccepteerd wordt, ertoe doet en meedoet.

Contact