Help jij vriendschappen opbouwen in Olst-Wijhe?

MEE IJsseloevers kan jouw hulp goed gebruiken in de gemeente Olst-Wijhe voor de Vriendenkring. Een vriendenkring is een groep voor mensen die moeilijk leren of een verstandelijke beperking hebben. “Ieder mens heeft behoefte aan vriendschappen, maar veel mensen vinden het moeilijk om vrienden te maken. De Vriendenkring helpt daarbij”, vertellen consulenten van MEE IJsseloevers.

Zes personen per vriendenkring
In de vriendenkringen is er plek voor ongeveer zes personen per groep. Een consulent van MEE begeleidt samen met een vrijwilliger de bijeenkomsten van de vriendenkringen. De begeleiders helpen bij het organiseren van activiteiten, ze stimuleren de vrienden om ideeën te bedenken en afspraken met elkaar te maken en geven tips om de vriendschappen te onderhouden. Het idee is dat de begeleiders zichzelf na verloop van tijd overbodig maken omdat de vriendenkring kan functioneren als een zelfstandige vriendengroep.

Vrijwilligers gezocht
Wil en kan jij een aantal uur per maand vrijmaken om een vriendenkring te ondersteunen? En heb je affiniteit met de doelgroep? Dan komt MEE IJsseloevers graag met je in contact. Om te zorgen dat de vriendenkring een vaste begeleider krijgt, vraagt MEE van vrijwilligers om zich voor minimaal een jaar aan de vriendenkring te binden. Daarnaast wordt altijd gevraagd een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) te overleggen.

Meer informatie en aanmelden
Voor meer informatie en aanmelden kun je telefonisch contact opnemen met Paula Keilholtz 06 – 10009499 of Laura Wenneker via 06 – 51003789. Of stuur een e-mail naar: p.keilholtz@meeijsseloevers.nl of l.wenneker@meeijsseloevers.nl

 

Contact