Fietsmaatjes Almere winnaar Doemee-award 2019 provincie Flevoland

Steeds meer mensen en organisaties zetten zich in voor een samenleving waarin ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, een beperking of chronische ziekte optimaal kunnen meedoen. Met hun enthousiasme maken zij het verschil; door op zoek te gaan naar de mogelijkheden en niet te blijven denken in beperkingen. Iets wat een podium verdient en extra gewaardeerd wordt met een Doemee-award. 12 december werd bekend dat Fietsmaatjes Almere de winnaar was in de provincie Flevoland. Sportclub MOVE ging met de publieksprijs naar huis.

Fietsmaatjes Almere
Stichting Fietsmaatjes Almere is in 2019 opgericht voor mensen die er graag op uit gaan met de fiets maar dit door een beperking niet meer zelfstandig kunnen. Ook mensen die kampen met eenzaamheid behoren tot de doelgroep. Zij zijn de “gasten” van Fietsmaatjes Almere. De stichting koppelt elke gast aan een van onze vrijwilligers. Deze vrijwilligers zijn van alle leeftijden en houden van beweging en het leggen van persoonlijke contacten. Fietsmaatjes Almere zorgt voor een goede match tussen onze vrijwilligers en onze gasten. Samen maken de gast en vrijwilliger fietstochten op een duofiets. Op deze manier komen mensen met een beperking vaker buiten, meer in beweging, en krijgen ze meer sociale contacten.

Publieksprijs
Het publiek had ook een stem. Iedereen kon via de website stemmen op zijn of haar favoriete initiatief(nemer). De publieksprijs ging in de provincie Flevoland met 200 stemmen naar sportclub MOVE. Sportclub MOVE is een uniek project voor mensen met een ernstig meervoudige beperking (EMB) die behoefte hebben aan een sportieve vrijetijdsbesteding. Zij kunnen vanwege de aard van hun beperking niet aansluiten bij reguliere verenigingen. Sportclub MOVE maakt het mogelijk dat ook mensen met EMB kunnen deelnemen aan een sportieve vrijetijdsbesteding.

Gedeelde missie
De feestelijke uitreiking op 12 december vond plaats in het stadion de Vijverberg van Betaald Voetbalclub de Graafschap. Niet alleen de winnaars werden geroemd om hun inzet. Ook de overige genomineerden kregen erkenning voor het belangrijke werk dat ze doen.

Hans Martijn Ostendorp, directeur De Graafschap: “Ik ben heel blij dat met de Doemee-award aandacht wordt gevraagd voor de inclusieve samenleving. Want we kunnen niet genoeg voorbeelden krijgen van mensen die stimuleren dat meedoen belangrijk is. Ik hoop dat dit soort mensen en organisaties een voorbeeld durven te zijn voor anderen. Want juist hun voorbeelden en succesverhalen hebben we nodig om andere mensen en organisaties te stimuleren en inspireren.”

Contact