Kinderwens

Rondom het onderwerp ‘kinderwens’ kunnen er veel vragen op u afkomen. Denkt u er bijvoorbeeld wel eens over na hoe het zou zijn om vader of moeder te zijn? Vraagt u zich af hoe uw leven eruit zal zien met een baby? Of bent u zwanger en bent u benieuwd wat er op u af komt? Bij MEE kunt u met uw vragen terecht.

Samen met u, en eventueel met uw partner, gaan we in gesprek over uw kinderwens of aankomend ouderschap. We praten bijvoorbeeld over hoe u uw toekomst voor u ziet. Wat u belangrijk vindt in het dagelijks leven, wat u leuk en minder leuk lijkt aan het hebben van kinderen en welke hulp u hierbij eventueel nodig heeft.

Goede voorbereiding
Door de ondersteuning van MEE krijgt u inzicht in wat het ouderschap met zich meebrengt en wat de gevolgen zijn voor uw eigen toekomst en voor die van eventuele toekomstige kinderen. Wat is er bijvoorbeeld nodig om kinderen in een veilige omgeving te laten opgroeien? En zijn er in uw omgeving mensen die u kunnen helpen bij de opvoeding? Door goed over dit soort dingen na te denken wordt u zich bewust van wat het ouderschap inhoudt.
We maken gebruik van allerlei materialen om duidelijk te kunnen maken wat het krijgen van een baby betekent. Zo heeft MEE een oefenbaby waarmee u kunt ervaren hoe het is om een kind te hebben.

Voorlichting
Door het onderwerp ‘kinderwens’ bespreekbaar te maken, realiseren mensen zich beter wat het inhoudt om een ouder te zijn. MEE kan in samenwerking met scholen bijvoorbeeld lessen of een ouderavond organiseren over dit thema.

Vind MEE in uw gemeente.

Contact