Seksualiteit en relaties

  • Mijn zoon is erg bezig met seksualiteit. Hij heeft er vragen over, maar wil er niet met mij over praten. Met wie kan hij hier wel over praten?
  • Ik vind iemand heel leuk, maar hoe pak ik dat nu verder aan?
  • Mijn dochter heeft veel contacten via internet. Ik maak me hier zorgen over. Wat nu?
  • Door een ongeluk staat mijn leven en ook mijn relatie op z’n kop. Hoe ga ik hiermee om?
  • Ik vind het moeilijk om nee te zeggen als ik iets niet wil..

Als u een beperking heeft, kunnen deze onderwerpen ingewikkeld zijn. Samen zoeken we uit wat er aan de hand is en wat u er aan kunt doen. Dit kan individueel of in een groep.

Individuele trajecten
Iedereen heeft wel eens persoonlijke vragen of problemen. Bijvoorbeeld op het gebied van relaties, seksuele voorlichting, vriendschap of kinderwens. Vaak komt u er zelf, of met hulp van familie of vrienden uit. Maar soms lukt dat niet. Het kan zijn dat u niet meer weet hoe u verder moet. Een consulent van MEE kan samen met u, en eventueel met mensen uit uw omgeving, kijken naar de mogelijkheden.

In een groep
Meedoen aan een cursus of gespreksgroep kan leuk en leerzaam zijn. U ontmoet andere mensen en merkt dat u niet de enige bent in een bepaalde situatie. Bovendien kunt u elkaar ondersteunen, van elkaar leren en het zelfvertrouwen vergroten.

Naast deze individuele trajecten en de cursussen geeft MEE ook in samenwerking met scholen en andere organisaties voorlichtingen en trainingen. Denk aan een ouderavond met thema’s als seksualiteit, kinderwens en loverboys. Of aan een training voor werknemers in het omgaan met seksualiteit en het signaleren van misbruik.

Voorop staat dat we bij MEE geen enkele vraag raar vinden.

Vind MEE in uw gemeente.

Contact