Doemee-award 2018

Samen sterk voor een inclusieve samenleving!

Eind 2018 wordt de Doemee-award uitgereikt. Dit is een prijs voor een persoon of organisatie  die zich met een lokaal initiatief inzet voor een samenleving waarin ook mensen met een beperking, chronische ziekte of een afstand tot de arbeidsmarkt optimaal mee kunnen doen. Met hun enthousiasme maken zij het verschil; door op zoek te gaan naar de mogelijkheden en niet te blijven denken in beperkingen. Iets wat een podium verdient en extra gewaardeerd wordt met een Doemee-award!

Nomineren & stemmen
Het nomineren van een initiatief van een persoon of organisatie was mogelijk tot 1 oktober. Vervolgens kon iedereen tot 12 november zijn of haar stem uitbrengen op een van de genomineerden. Klik hier voor een overzicht van alle genomineerden.

Samen sterk voor een inclusieve samenleving
“MEE gelooft in de kracht van het collectief”, vertelt bestuurder Simone van Ruth. “Een inclusieve samenleving waar iedereen naar vermogen mee kan doen, komt alleen tot stand als iedereen een steentje bijdraagt. Dat hoeft niet altijd groots te zijn. Burgerinitiatieven ontstaan omdat mensen betrokken zijn bij de samenleving. Hetzelfde geldt voor instellingen en bedrijven die bijvoorbeeld mensen met een afstand tot werk een kans bieden. Of hun informatievoorziening zodanig hebben aangepast dat mensen met een beperking het ook begrijpen. Al deze initiatieven die bijdragen aan een inclusieve samenleving en met positieve, enthousiaste inzet gerealiseerd worden, verdienen een podium”, aldus Van Ruth.

Een vakjury en het publiek kiezen de winnaar
Wie naar huis gaat met de Doemee-award wordt niet door MEE bepaald. Een vakjury, bestaande uit zowel afgevaardigden van verschillende organisaties als cliëntvertegenwoordigers en ervaringsdeskundigen, zal zich over de genomineerden buigen. Daarnaast zorgt de uitslag van een publieke stemronde voor extra gewicht in de schaal. De winnaars worden 6 december a.s. tijdens een feestelijke uitreiking bekend gemaakt.

De Doemee-award is een initiatief van MEE en wordt in samenwerking met (lokale) partners uitgereikt.

Partners
Elke organisatie of instelling die een inclusieve samenleving nastreeft en lokale initiatieven die daartoe bijdragen toejuicht, kan partner worden van de Doemee-award.

Onlangs hebben we Thuishuis Harderwijk mogen verwelkomen als partner van de Doemee-award. Het Thuishuisproject is een nieuw initiatief in Harderwijk dat ondersteuning biedt aan alleenwonende ouderen (60+).

Ontwerpwedstrijd Doemee-award voor lokale kunstenaars

Contact