Doemee-award

Doemee-award 2022: Samen sterk voor een inclusieve samenleving

In december 2022 wordt de Doemee-award voor de zevende keer uitgereikt. De Doemee-award is een initiatief van MEE. Het is een stimuleringsprijs voor personen of organisaties die zich met een lokaal initiatief in hun omgeving inzetten voor een samenleving van en voor iedereen. Hun inzet stelt mensen met een beperking, chronische ziekte of een afstand tot de arbeidsmarkt in staat maximaal mee te doen. De winnaar ontvangt een geldbedrag om het initiatief verder uit te bouwen en meer mensen mee te laten doen. Vanaf nu kan iedereen een lokaal initiatief van een persoon, een vrijwilliger of een organisatie in de provincie Gelderland, Drenthe, Overijssel of Flevoland inzenden!

Stimuleringsprijs
Wie naar huis gaat met de Doemee-award wordt niet door MEE bepaald. Een jury, bestaande uit zowel cliëntvertegenwoordigers en ervaringsdeskundigen als maatschappelijk betrokken partners, buigt zich over de inzendingen en kiest per provincie een winnaar. Deze winnaars ontvangen een stimuleringsprijs van € 500,-.

Marleen Sanderse, juryvoorzitter Doemee-award 2022
‘Inclusie-initiatieven voorbeeld en inspiratie voor anderen’
Marleen Sanderse is sinds september 2020 burgemeester van de gemeente Hattem. Daarvoor was ze ook al bestuurlijk en politiek actief, onder meer als afdelingsmanager bij de gemeente Almere, wethouder van de gemeente Gooise Meren en Statenlid van Noord-Holland. In 2007 en 2008 maakte ze deel uit van het roeiteam dat op het WK roeien en de Paralympische Spelen van Peking in actie kwam. Als burgemeester wil ze aanspreekbaar en betrokken zijn. Betrokken bij de samenleving is ze zeker, met verschillende nevenfuncties als lid van het aanjaagteam politieke ambtsdrager met een beperking en ambassadeur van de Stichting Belevingstuin Petralien. Ze zet zich dan ook graag in voor de Doemee-award 2022: “Ik vind het een eer om juryvoorzitter te zijn en op die manier te zien welke mooie initiatieven er op het gebied van inclusie zijn. Ik hoop dat de initiatieven een voorbeeld zijn en anderen inspireren.”

Publieksprijs
Naast het oordeel van de jury, vindt er ook een publieke stemronde plaats. Het publiek stemt op zijn favoriete inzending per provincie. De winnaars van de publieksprijs worden tijdens de award uitreiking bekend gemaakt.

Stemmen voor de publieksprijs is niet meer mogelijk.

Aanmelden initiatief
Inzenden van een initiatief van een persoon of organisatie is niet meer mogelijk.

Samen sterk voor een inclusieve samenleving
“MEE gelooft in de kracht van het collectief”, vertelt Linda Spaargaren, bestuurder van MEE. “Een inclusieve samenleving waar iedereen naar vermogen mee kan doen, komt alleen tot stand als iedereen een steentje bijdraagt. Dat hoeft niet altijd groots te zijn. Burgerinitiatieven ontstaan omdat mensen betrokken zijn bij de samenleving. Hetzelfde geldt voor instellingen en bedrijven die bijvoorbeeld mensen met een afstand tot werk of hun mantelzorgers een kans bieden. Of bijvoorbeeld hun informatievoorziening zodanig hebben aangepast dat mensen met een beperking het ook begrijpen. Al deze initiatieven die bijdragen aan een inclusieve samenleving en met positieve, enthousiaste inzet gerealiseerd worden, verdienen een podium”, aldus Spaargaren.

Meer weten? Neem contact met ons op via 088 633 0633.

Contact