Doetinchem doet mee-award 2019 - MEE voor mij

Doetinchem doet mee-award 2019

27 januari 2020 wordt de Doetinchem doet mee-award uitgereikt. Een prijs voor een persoon of organisatie die zich in de gemeente Doetinchem op bijzondere wijze inzet voor een samenleving waarin ook mensen met een beperking, een chronische ziekte of een afstand tot de arbeidsmarkt optimaal mee kunnen doen. Het uitgangspunt is dat iedereen mee kan doen, naar eigen kunnen, ongeacht zijn of haar beperking. Dit jaar staat deze award volledig in het teken van de inzet om sporten en bewegen mogelijk te maken voor mensen met een beperking.

Initiatieven die sporten en bewegen mogelijk maken
De gemeente Doetinchem zet zich in om sporten en bewegen – en daarmee participatie en integratie – voor mensen met een beperking mogelijk te maken. Initiatieven van personen of organisaties die dit beogen, zijn dus belangrijk en verdienen een podium. Met de Doetinchem doet mee-award 2019 wordt dit mogelijk gemaakt.

Wethouder Rens Steintjes: “Ik ben er trots op dat er veel initiatieven zijn in onze gemeente die sporten en bewegen voor mensen met een beperking mogelijk maken. Met de Doetinchem doet mee-award willen we ze graag in de spotlights zetten. Daarom is het belangrijk dat er zoveel mogelijk initiatieven van personen of organisaties die zich (altijd) inzetten voor anderen, ingezonden worden.

Kanshebbers
Iedereen kon tot 1 november een initiatief van een persoon of organisatie nomineren voor de Doetinchem doet mee-award. Een vakjury, bestaande uit ervaringsdeskundigen, cliëntvertegenwoordigers en lokale partners, heeft daaruit drie kanshebbers geselecteerd voor de Doetinchem doet mee-award:

De afgelopen tijd kon door het publiek gestemd worden op de winnaar. Wie dit is geworden, wordt 27 januari 2020 tijdens de Doetinchemse Sportverkiezing in Schouwburg Amphion bekend gemaakt.

Voor eventuele vragen over de nominaties en het vervolgproces, kunt u contact opnemen met projectleider Astrid ten Holder via e-mail a.tenholder@mee-oost.nl.

De Doetinchem doet mee-award betreft een samenwerking tussen de gemeente Doetinchem en MEE Oost.

Contact