Doetinchem doet mee-award 2019 - MEE voor mij

Doetinchem doet mee-award 2019

De Doetinchem doet mee-award is een prijs voor een persoon of organisatie die zich in de gemeente Doetinchem op bijzondere wijze inzet voor een samenleving waarin ook mensen met een beperking, een chronische ziekte of een afstand tot de arbeidsmarkt optimaal mee kunnen doen. Het uitgangspunt is dat iedereen mee kan doen, naar eigen kunnen, ongeacht zijn of haar beperking. De Doetinchem doet mee-award 2019 stond volledig in het teken van de inzet om sporten en bewegen mogelijk te maken voor mensen met een beperking.

27 januari 2020 is de award uitgereikt aan de Doetinchemse Hockey Club voor het initiatief Special Hockey. De groep is een ‘warm bad’ voor de jongeren; iedereen kan en mag zichzelf zijn. Naast prestatie is vooral het plezier belangrijk. Het initiatief is tot stand gekomen met een groep enthousiaste vrijwilligers, waaronder het bestuur, trainers en ouders van de jongeren. Iedereen draagt zijn steentje bij!

Gedeelde missie
Tijdens de uitreiking van de Doetinchem doet mee-award op maandag 27 januari in Schouwburg Amphion werd niet alleen de winnaar geroemd om zijn inzet. Ook de andere genomineerden (Only Friends Achterhoek en Stichting Spindo) kregen volop erkenning voor het belangrijke werk dat ze doen. Wethouder Rens Steintjes vertelt: “Ik ben er trots op dat er veel initiatieven zijn in onze gemeente die sporten en bewegen voor mensen met een beperking mogelijk maken. Alle initiatieven die bijdragen aan een inclusieve samenleving en met positieve, enthousiaste inzet gerealiseerd worden, mogen wat ons betreft in de spotlights gezet worden!”

De Doetinchem doet mee-award betreft een samenwerking tussen de gemeente Doetinchem en MEE Oost.

Contact