E-learning: Niet-zichtbare beperkingen beter in beeld voor wijkverpleegkundigen - MEE voor mij

E-learning: Niet-zichtbare beperkingen beter in beeld voor wijkverpleegkundigen

De afgelopen jaren halen mensen met verward gedrag steeds vaker het nieuws. In je werk kan je terecht komen in situaties waarin mensen zich anders gedragen dan je verwacht en lijkt er sprake van verward gedrag. Verward gedrag kan ook niet begrepen gedrag zijn, wat voorkomt uit een niet zichtbare beperking, zoals niet-aangeboren hersenletsel (NAH), lichte verstandelijke beperkingen (LVB) en autisme (ASS). Bij de aanpak van personen met verward gedrag is het daarom belangrijk om deze beperkingen te herkennen en weten hoe er mee om te gaan.

Deze opleiding richt zich met name op het vergroten van kennis over niet zichtbare beperkingen en geeft concrete adviezen voor communicatie en omgang.

Voor wie
De e-learning is op maat gemaakt voor de volgende zes beroepsgroepen werkzaam in de wijk: wijkverpleegkundige, agent op straat, sociaal beheerder, loket- of baliemedewerker, ambulancepersoneel en doktersassistent.

Programma en resultaat
De tijdsinvestering van e-learning is 4 uur en is opgebouwd uit de volgende modules:

Module 1. Trend verward gedrag
Module 2. Niet-aangeboren hersenletsel (NAH)
Module 3. Licht verstandelijke beperking (LVB)
Module 4. Autisme Spectrum Stoornis (ASS)
Module 5. Samenvatting
Module 6: Praktijk opdrachten
Module 7: Sociale kaart

Na afloop van de e-learning:

  • Weet je dat mensen met NAH, LVB en ASS verward gedrag kunnen vertonen dat eerder onbegrepen gedrag is wat voortkomt uit de beperking;
  • Weet je wat NAH, LVB en ASS inhouden;
  • Kun je mensen met NAH, LVB en ASS beter herkennen;
  • Weet je hoe je kunt omgaan en communiceren met mensen met NAH, LVB en ASS;
  • Heb je een beeld van de overeenkomsten en verschillen van kenmerken en aandachtspunten bij communicatie en omgang bij mensen met NAH, LVB en ASS.

Kosten en verantwoording
De e-learning NAH is 50 euro. De ontwikkeling van de e-learning is mogelijk gemaakt met subsidie van ZonMw en met betrokkenheid van Integraal Werken in de Wijk, Kenniscentrum LVB, Nederlandse Vereniging Autisme (NVA) en het Hersenletselteam uit Overijssel. Verder zijn de inbreng en ervaringen verwerkt van mensen met NAH, LVB en ASS.Naast die van ervaringsdeskundigen zelf is informatie gekregen van de LFB, belangenorganisatie van mensen met een verstandelijke beperking. Vertegenwoordigers van de diverse professionals zijn betrokken bij de ontwikkeling van de e-learning voor hun beroepsgroep.

Interesse?
Vul hieronder uw gegevens in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Contact