Jort kreeg het vertrouwen om zelf te fietsen

Ervaringsverhalen: MEE op Weg, leer zelfstandig reizen! 

Als je bijna 12 jaar oud bent, wil je lekker fietsen. De vrijheid om zelf naar school te trappen, net als al je vriendjes. Ook voor Jort gold dat. Door zijn ADHD en ontwikkelingsachterstand werd hij elke dag met de auto naar school gebracht en weer opgehaald. Anders dan de rest. Om Jort meer zelfstandigheid te geven, vroegen zijn ouders de vrijwilligers van MEE op Weg om hulp.

We gunnen hem meer zelfstandigheid
Zijn moeder vertelt: “Door zijn ADHD heeft Jort moeite om zich te concentreren. Omdat hij zich niet goed kan focussen, vonden wij het te gevaarlijk om hem in zijn eentje 7 kilometer lang naar school te laten fietsen. We kozen ervoor om hem elke dag met de auto te brengen en halen. Nu hij bijna twaalf is, gunnen we hem meer zelfstandigheid. Toen we de oproep van MEE zagen, leek dit een mooie kans om hem dit te gunnen.”

Ineens besefte hij dat hij het gewoon kon
Marit, een vrijwilliger van MEE, ging de uitdaging aan. Ze vertelt: “Ik merkte aan Jort dat hij nieuwe dingen spannend vindt. Omdat we elkaar voor MEE op Weg nog niet kenden, was hij aanvankelijk wat terughoudend. Met wat grapjes en een leuk gesprek, wist ik zijn vertrouwen te winnen. Toen Jort zich wat ontspande, zijn we aan het volgende nieuwe ding begonnen: het fietsen van en naar school. Een tocht van bijna zeven kilometer. Hoe vaker we de trip maakten, hoe meer zelfvertrouwen hij kreeg. Tot hij ineens besefte dat hij het gewoon kon! Dat was prachtig om te zien!”

Een heel fijne ervaring
De moeder van Jort: “Door MEE Op Weg en natuurlijk vooral Marit, heeft onze zoon vertrouwen gekregen. We laten hem nu rustig elke dag naar en van school fietsen. Hij heeft een telefoon bij zich zodat hij kan bellen of appen als het niet lukt en dat gaat heel goed. We zijn daarom erg blij met dit project. Het is een heel fijne ervaring geweest. Zowel voor Jort als voor ons!”

Contact