Logeerkring Drenthe

Logeerkring Drenthe koppelt thuiswonende kinderen en (jong) volwassenen met een lichte beperking, brusjes en jonge mantelzorgers aan een vrijwillig gastgezin of een maatje.

Ik wil wel eens wat ruimte voor mezelf!
Als je iedere dag de zorg hebt voor iemand met een handicap of beperking, is het fijn als je af en toe de zorg uit handen kunt geven. Om eens andere dingen te doen of extra aandacht aan andere gezinsleden te besteden. Daarom is in 1994 Logeerkring Drenthe van start gegaan. Logeerkring Drenthe is een onderdeel van MEE Drenthe.
Logeerkring Drenthe is er voor iedereen, woonachtig in de provincie Drenthe, die extra zorg en aandacht nodig heeft, uitgezonderd de gemeenten Midden-Drenthe en Coevorden.
Logeerkring Drenthe heeft logés van alle leeftijden, maar de meeste zijn tussen 5 en 15 jaar oud. Sommige logés hebben zelf een beperking, zoals ADHD, autisme of een lichamelijke of licht verstandelijke beperking. En soms komen ze uit gezinnen waar bijvoorbeeld een broer, zus of een ouder een beperking of chronische aandoening heeft. Logeerkring Drenthe koppelt vrijwillige gastgezinnen aan kinderen en jongeren die in hun eigen netwerk weinig mogelijkheden hebben om er met regelmaat een dagje of weekend tussenuit te kunnen.

Het logeren gebeurt bij hele ‘gewone’ gezinnen, daarom moet de zorgvraag niet te zwaar zijn. Elke ‘logé’ wordt gekoppeld aan een ‘eigen’ gezin of maatje, zodat het zich daar ook thuis kan gaan voelen. Gemiddeld komt een loge eens per maand bij een gastgezin. De meeste logés vinden het leuk om te blijven slapen, maar dat hoeft niet. Soms is het fijn om er alleen af en toe een dagje uit te zijn en sommige ‘logés’ zoeken geen gezin, maar een maatje.

Vrijwillig gastgezin of een maatje worden?
Samen koffie drinken of een boodschap doen. Gezellig naar een museum of een eindje wandelen of fietsen. Bij iemand anders spelen en logeren. Voor Logeerkring Drenthe zijn wij op zoek naar vrijwilligers; maatjes en gastgezinnen in heel Drenthe die regelmatig iets met en voor een ander wil betekenen. De bedoeling van de logeerkring is om een kind of volwassene te koppelen aan een vast maatje of gastgezin. Een maatjescontact is vaak eens per 2 weken en een logeercontact eens per maand.

Onze logés en maatjeszoekers hebben hier in hun eigen omgeving geen mogelijkheden voor. Soms hebben ze een lichte beperking of zijn jonge mantelzorgers of komen uit een gezin waar een ander gezinslid een beperking of psychische problematiek heeft. We zoeken naar hele ‘gewone’ gezinnen en maatjes, met een groot hart, een beetje ruimte en een beetje tijd! Aanmelden kan hieronder door het formulier in te vullen.

Tabitha Roosenband vertelt u er graag meer over. U kunt haar bereiken via telefoonnummer 0592 30 39 99 of mailen naar logeerkring@meedrenthe.nl. Op de hoogte blijven? Volg ons dan op https://www.facebook.com/logeerkringdrenthe. De logeerkring is een project van MEE Drenthe.

Aanmelden
Wilt u zich aanmelden als gastgezin of wilt u een logé aanmelden, vult dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Folder Logeerkring

Aanmeldformulier