Gezocht! Gastgezinnen en logés

Logeerkring Drenthe, onderdeel van MEE Drenthe, ondersteunt gezinnen waarin de zorg voor één van de gezinsleden een grote rol speelt. Zij doet dit door gezinsleden de kans te bieden om af en toe een dag of weekend door te brengen bij een vrijwillig gastgezin. Om dit mogelijk te maken zijn wij op zoek naar nieuwe gastgezinnen en logés in Drenthe en omgeving.

Als gastouder bij Logeerkring Drenthe vangt u, vaak kwetsbare, kinderen of (jong)volwassenen op. Dat kan een dag(deel) of een weekend zijn. Wat uw gezin moet kunnen bieden, hangt af van de mogelijkheden en de wensen van u, de logé en diens ouders/verzorgers. Gastgezinnen zijn qua leeftijd en samenstelling heel divers, net als de logés. In principe kan iedereen gastgezin worden. Ervaring met mensen met een beperking is niet vereist. Belangrijk is dat een logé goed past binnen uw gezin en ongeveer eens per maand bij u welkom is.

Het logeren via Logeerkring Drenthe is bedoeld voor iedereen die extra zorg en aandacht nodig heeft. Dit kunnen mensen zijn met een lichamelijke of een (lichte) verstandelijke beperking, of met een psychische stoornis, bijv. ADHD of een vorm van autisme (ASS). Maar ook kinderen waarvan juist een broer, zus of ouder een beperking heeft, kunnen bij de logeerkring terecht.

Elke logé wordt gekoppeld aan een vast gastgezin. Logeerkring Drenthe is daarom altijd op zoek naar nieuwe gastgezinnen, die hun huis en hart willen openstellen voor een ander. Wilt u meer weten over gastouderschap via de logeerkring of wilt u zich aanmelden voor een kennismakingsgesprek, neem dan vrijblijvend contact op met MEE Drenthe, T 0592 30 39 99. Of neem eerst een kijkje op www.logeerkring.nl.

Contact