“Soms heb je direct een idee waar een kind op zijn plek zal zijn”

“In de eerste week van januari 2017 kregen we een aanmelding voor een logé. De medewerker van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) had contact met een moeder en zoon (8 jaar) die samen een zware tijd achter de rug hadden. Voor moeder was het nodig om af en toe bij te kunnen tanken. Familie was er niet om bij te springen. Haar zoon, die een lichte vorm van ADHD heeft, vroeg soms meer aandacht dan dat ze op kon brengen. Het CJG vroeg zich af of wij, in zo’n situatie, iets kunnen betekenen. En gelukkig kunnen we dat!” Aan het woord is Rolinka Ovinge, medewerker van Logeerkring Drenthe, een project van MEE Drenthe.

Een medewerker van de Logeerkring vertelt
“Soms kan het snel gaan”, vertelt ze. “Twee weken later zat ik al met moeder om tafel om te bespreken wat de logeerkring te bieden heeft en wat haar wensen zijn t.a.v. het logeren van haar zoon. Wat voor kind is hij, wat vindt hij leuk om te doen, wat hoopt ze bij een gezin te vinden. Terwijl we spraken had ik al een gezin in gedachten, waarmee ik direct een ‘klik’ vermoedde. En die ‘klik’ bleek er ook te zijn. Vorige week maakte moeder kennis met het logeergezin dat ik in gedachten had. Meestal volgt er dan een week bedenktijd, voordat beide kanten aangeven of ze het wel of niet zien zitten om verder kennis te maken. In dit geval was er aan het eind van het gesprek al een vervolgafspraak gemaakt. Ik heb er wel vertrouwen in”.

Logeerkring Drenthe
Logeerkring Drenthe brengt vrijwillige gastouders en kinderen die opgroeien met een beperking bij elkaar. Deze kinderen (en soms volwassenen) hebben een lichte beperking, bijvoorbeeld AD(H)D, een verstandelijke of lichamelijke beperking, of een vorm van autisme (ASS). Sommige kinderen hebben een ouder, broer of zus met een beperking. Ook dan is het fijn om af en toe de thuissituatie even achter te kunnen laten en ook zij kunnen terecht bij Logeerkring Drenthe.

Meer informatie
Logeerkring Drenthe is actief in heel Drenthe, met uitzondering van de gemeenten Coevorden en Midden-Drenthe. Heeft u een logeerplek te bieden of wilt u weten wat de logeerkring u en uw kind te bieden heeft? Neem dan contact op via: logeerkring@meedrenthe.nl of kijk op: www.logeerkring.nl. Een verwijzing is niet nodig.

Contact