Logeerkring IJsseloevers

Logeerkring IJsseloevers koppelt thuiswonende kinderen en (jong) volwassenen met een lichte beperking, brusjes en jonge mantelzorgers aan een vrijwillig gastgezin of een maatje.

Ik wil wel eens wat ruimte voor mezelf!

Als je iedere dag de zorg hebt voor iemand met een handicap of beperking, is het fijn als je af en toe de zorg uit handen kunt geven. Om eens andere dingen te doen of extra aandacht aan andere gezinsleden te besteden. Daarom is Logeerkring IJsseloevers van start gegaan.

Logeerkring IJsseloevers is er voor iedereen, woonachtig in de gemeente Zwartewaterland, die extra zorg en aandacht nodig heeft. Logeerkring IJsseloevers heeft logés van alle leeftijden, maar de meesten zijn tussen 5 en 15 jaar oud. Sommige logés hebben zelf een beperking, zoals ADHD, autisme of een lichamelijke of licht verstandelijke beperking. Andere logés komen uit gezinnen waar bijvoorbeeld een broer, zus of een ouder een beperking of chronische aandoening heeft. Logeerkring IJsseloevers koppelt vrijwillige gastgezinnen aan kinderen en jongeren die in hun eigen netwerk weinig mogelijkheden hebben om er met regelmaat een dagje of weekend tussenuit te kunnen.

Het logeren gebeurt bij hele ‘gewone’ gezinnen, daarom moet de zorgvraag niet te zwaar zijn. Elke ‘logé’ wordt gekoppeld aan een ‘eigen’ gezin of maatje, zodat het zich daar ook thuis kan gaan voelen. Gemiddeld komt een logé eens per maand bij een gastgezin. De meeste logés vinden het leuk om te blijven slapen, maar dat hoeft niet. Soms is het fijn om er alleen af en toe een dagje uit te zijn en sommige ‘logés’ zoeken geen gezin, maar een maatje.

Logeerkring IJsseloevers is een initiatief van MEE IJsseloevers.

Vrijwillig gastgezin worden?

Voor elke logé zoekt Logeerkring IJsseloevers een vast gastgezin. Daarom zijn wij steeds op zoek naar nieuwe gezinnen, die hun huis en hart willen openstellen voor een ander. Denk je erover om gastgezin te worden of wil jij je aanmelden voor een kennismakingsgesprek? Vul dan onderstaand formulier in of neem direct vrijblijvend contact op via 088 633 0 633.

Aanmelden

Wil je je aanmelden als gastgezin of wil je een logé aanmelden? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Contact