Open aanbod Beleef Autisme (ASS)

Als professional of vrijwilliger in de dienstverlening krijg je te maken met mensen met een  autisme spectrum stoornis (ASS).  Kennis van autisme verbetert de kwaliteit van dienstverlening aan mensen met autisme. De training leert je hoe je mensen met autisme herkent, hoe mensen met en zonder beperking elkaar beter begrijpen en hoe jouw dienstverlening bijdraagt aan inclusie van mensen met autisme.

Training Beleef Autisme

In de training ervaar je zelf via Autisme BelevingsCircuit hoe het is om je staande te moeten houden met autisme. En geeft een ervaringsdeskundige een inkijkje in de belevingswereld van iemand met autisme. De inzichten vertalen we direct naar de werkpraktijk: wat betekent dit nou voor jouw manier van communiceren? Hoe stem je jouw werkwijze af op mensen met een autisme, zodat afspraken helder en haalbaar zijn en nagekomen kunnen worden? Het geeft direct praktische tips om in de dienstverlening beter aan te sluiten.

Resultaat

  • Basiskennis over mensen met autisme en het belang om dat te herkennen.
  • Je weet welke signalen kunnen wijzen op de aanwezigheid van autisme waardoor je de dienstverlening kunt aansluiten op wat nodig is voor deze doelgroep.
  • Je hebt zelf ervaren hoe je met autisme het alledaagse leven beleeft: hoe ingewikkeld de maatschappij kan zijn en welke belemmeringen je tegenkomt.
  • Je kunt praktische tips direct toepassen in je werk.

Voor wie

Voor individuele professionals en vrijwilligers die in hun dagelijkse werk te maken kunnen hebben met mensen met autisme.

Accreditatie.

De training is geaccrediteerd bij het Registerplein (3,5) en het SKJ (3,5).

Praktische informatie

Kosten (excl. btw):         €220,- per persoon
Duur:                                9.00-17.00u
Leervorm:                        Klassikaal
Certificeringen:              CRKBO, SKJ, Registerplein
Locatie:                            Dokter Klinkertweg 8, 8025 BS Zwolle
Parkeren:                         Op locatie of in de omgeving

Op dit aanbod van open trainingen voor individuele professionals en vrijwilligers zijn de algemene voorwaarden van toepassing. De bevestiging van inschrijving is tevens de factuur. De factuur dient 14 dagen na inschrijving en uiterlijk vóór aanvang van de training betaald te worden. Voor meer informatie en vragen, stuur een e-mail naar teamtrainingen@meesamen.nl.

Contact