Open trainingen 2022

Open trainingen – individuele deelname

MEE gelooft in de kracht van het collectief. Een inclusieve samenleving waar iedereen naar vermogen mee kan doen, bereiken we namelijk niet alleen. Daarom delen we onze expertise, onder andere door het aanbieden van trainingen. Naast onze in-company trainingen, doen we dat ook door middel van open trainingen, waar jij je als individu voor kan aanmelden.

Open trainingen

MEE biedt onderstaande open trainingen aan. Een hoge mate van interactiviteit, aansluitende casuïstiek op de dagelijkse praktijk van de deelnemers en inzet van ervaringsdeskundigheid kenmerken de trainingen van MEE.

Niet-zichtbare beperkingen
Zo’n 20 van de 100 mensen is bekend met een niet-zichtbare beperking (autisme, niet-aangeboren hersenletsel of een licht verstandelijke beperking). Het kan ervoor zorgen dat aangeboden hulp niet werkt en dat er conflicten ontstaan. De training leert je hoe je mensen met een niet-zichtbare beperking herkent en hoe mensen met en zonder beperking elkaar beter begrijpen. Kijk hier voor meer informatie.

Licht verstandelijke beperking (LVB)
Zowel professioneel als privé kan je te maken hebben met mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB): het betreft 15 van de 100 mensen. Het kan ervoor zorgen dat aangeboden hulp niet werkt. Of dat het een tegenovergesteld effect heeft, zonder dat je het in de gaten hebt. In deze training leer je hoe je mensen met een LVB beter herkent en hoe mensen met en zonder beperking elkaar beter begrijpen. Kijk hier voor meer informatie.

Autisme spectrum stoornis (ASS)
Zo’n 1 op de 100 mensen is bekend met autisme. Kennis van autisme verbetert de kwaliteit van hulp aan mensen met autisme. Met behulp van deze training kun je mensen met autisme beter herkennen en leer je hoe mensen met en zonder beperking elkaar beter begrijpen. Kijk hier voor meer informatie.

Niet-aangeboren hersenletsel (NAH)
Een hersenbloeding, CVA of herseninfarct: het zijn voorbeelden van niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Bijna 650.000 Nederlanders hebben deze diagnose. Kennis van deze aandoening verbetert de kwaliteit van hulp. Bovendien leer je in deze training hoe je mensen met NAH herkent en hoe mensen met en zonder beperking elkaar beter begrijpen.
Kijk hier voor meer informatie.

Beleeftrainingen: LVB, NAH, ASS
MEE biedt 3 verschillende beleeftrainingen aan: beleef LVB, beleef NAH en beleef ASS. Tijdens deze trainingen ervaar je hoe het is om het leven van alledag te beleven met de betreffende niet-zichtbare beperkingen. Daarnaast wordt inzichtelijk hoe ingewikkeld onze maatschappij soms is voor mensen met een niet-zichtbare beperking en welke emoties dit op kan roepen. Bovendien komen tijdens de trainingen praktische tips aan bod, welke direct toepasbaar zijn in de praktijk. Kijk hier voor meer informatie.

Wet langdurige zorg (Wlz)
Je hebt (beroepsmatig) weleens te maken met de Wet langdurige zorg (Wlz). Maar hoe zit het ook alweer met die wet? Wat zijn de criteria? Welke informatie is belangrijk voor een aanvraag en hoe doe je de aanvraag? Waar vind je aanvullende informatie? Tijdens de training Wlz krijg je antwoorden op al dat soort vragen. Kijk hier voor meer informatie.

Hulpkaartcoach
Als je iemand kent die ‘even de weg kwijt is’, dan weet je wat je kunt doen om de rust terug te krijgen. Weet je dat niet, dan kan een situatie snel uit de hand lopen. De hulpkaart vertelt je wat iemand in zo’n situatie nodig heeft, zodat jij juist kunt handelen. Het ondersteunt de zelfredzaamheid van mensen en helpt omstanders om iets te kunnen doen. De training Hulpkaartcoach leert jou hoe je mensen kunt helpen om de hulpkaart in gebruik te nemen. Kijk hier voor meer informatie.

Voor wie

De open trainingen van MEE kunnen door iedereen gevolgd worden die meer wil leren over het herkennen en omgaan met mensen met beperkingen of juist handvatten wil om kwalitatief betere hulp te kunnen bieden. De trainingen worden veelal gevolgd door professionals die beroepsmatig te maken hebben met mensen met een beperking. Bijvoorbeeld in de jeugdzorg (wijkteams, sociale teams, gebiedsteams), onderwijs, politie, reclassering, sociale werkplaats, gemeente, schuldhulpverleners en vrijwilligers

Data

Wekelijks wordt een open training aangeboden. Benieuwd welke training op welke datum gegeven wordt? Hieronder is de agenda te vinden voor de komende open trainingen.

29-9-2022
30-9-2022
3-10-2022
11-10-2022
19-10-2022
24-10-2022
31-10-2022
2-11-2022
11-11-2022
15-11-2022
18-11-2022
22-11-2022
28-11-2022
8-12-2022
14-12-2022
Beleef niet-aangeboren hersenletsel (NAH)
Wet langdurige zorg (Wlz)
Hulpkaartcoach
Introductie niet-aangeboren hersenletsel (NAH)
Introductie autisme (ASS)
Introductie licht verstandelijke beperking (LVB)
Beleef autisme (ASS)
Introductie niet-zichtbare beperking (NZB)
Hulpkaartcoach
Wet langdurige zorg (Wlz)
Beleef licht verstandelijke beperking (LVB)
Introductie licht verstandelijke beperking (LVB)
Introductie autisme (ASS)
Introductie niet-aangeboren hersenletsel (NAH)
Introductie niet-zichtbare beperking (NZB)

Praktische informatie en inschrijven

Kosten (excl. btw):         €220,- per persoon (BTW vrijgesteld)
Duur:                                9.00-17.00u
Leervorm:                        Klassikaal
Certificeringen:              CRKBO, SKJ, Registerplein (niet voor training Hulpkaartcoach)
Locatie:                            Dokter Klinkertweg 8, 8025 BS Zwolle
Parkeren:                         Op locatie of in de omgeving

 

Aankomende evenementen en open trainingen

Eens sparren?

Download flyer Academie

Op de hoogte blijven van trainingsaanbod