Apeldoorn

Onafhankelijke cliëntondersteuning in de gemeente Apeldoorn

Heb je een vraag over de opvoeding of ontwikkeling van jouw kind? Over (zelfstandig) wonen of samenleven met iemand met een beperking? Leren en werken? Of bijvoorbeeld over regels en geldzaken?

Wil je graag dat iemand met jou meegaat naar een gesprek, met de gemeente, het Wmo-loket of bijvoorbeeld het UWV? Dat iemand je helpt bij het doen van een aanvraag? Samen met jou bekijkt welke mogelijkheden er voor jou zijn in wet- en regelgeving? Met je op zoek gaat naar passende zorg, een zorgorganisatie of u ondersteunt bij ontevredenheid? Of gewoon iemand die alles eens samen met je op een rijtje zet, en vanuit jouw belang bekijkt welke mogelijkheden er zijn in jouw situatie?

Voor iedereen
Voor al dit soort vragen kun je bij MEE terecht. Op alle gebieden en voor alle leeftijden. Voor jezelf of voor iemand in jouw omgeving. Het is fijn als er iemand is die je op weg kan helpen met informatie of advies. Of die samen met je kijkt wat er nodig is om verder te komen. Iemand die de weg kent. En die altijd vanuit jouw belang meekijkt. Dit heet onafhankelijke cliëntondersteuning. Iedereen heeft hier recht op. Je hebt geen doorverwijzing of indicatie nodig om gebruik te maken van onafhankelijke cliëntondersteuning. De ondersteuning is gratis. Je krijgt dus geen rekening. Ook heeft het geen gevolgen voor het eigen risico van jouw zorgverzekering.

Waar kan ik terecht in de gemeente Apeldoorn?
Je kunt rechtstreeks contact opnemen met MEE Veluwe via T 055 526 9200 of E info@meeveluwe.nl . Je hoeft je niet eerst te melden bij de gemeente of bijvoorbeeld het Wmo-loket.

Inloopspreekuren
Inlopen bij MEE Veluwe in Apeldoorn is mogelijk op de locaties van Samen055:

Meer informatie over de tijden van de inloopspreekuren vind je op www.samen055.nl.

Cententkwestie
In Apeldoorn worden spreekuren Centenkwesties gehouden. Centenkwesties is een inloopspreekuur waar inwoners terecht kunnen met vragen over geld en schulden. Kijk hier voor meer informatie.

MEE Veluwe is partner van Samen 055 

 

 

 

Checklist voor en na keukentafelgesprek

Checklist voor zorgplan

MEE op Weg (zelfstandig leren reizen met fiets, trein of bus)

10 vragen over onafhankelijke cliëntondersteuning

Contact

Cursus of gespreksgroep

Download folder

Aankomende activiteiten

Ernst: “Mijn financiën zijn weer op orde”

Carola: “Ik doe weer mee!”