Barneveld

Onafhankelijke cliëntondersteuning in de gemeente Barneveld

Heb je een vraag over de opvoeding of ontwikkeling van jouw kind? Over (zelfstandig) wonen of samenleven met iemand met een beperking? Leren en werken? Of bijvoorbeeld over regels en geldzaken?

Wil je graag dat iemand met je meegaat naar een gesprek, met iemand van de gemeente, het CJG of bijvoorbeeld het UWV? Dat iemand je helpt bij het doen van een aanvraag? Samen met jou bekijkt welke mogelijkheden er voor je zijn in wet- en regelgeving? Met je op zoek gaat naar passende zorg, een zorgorganisatie of je ondersteunt bij ontevredenheid? Of gewoon iemand die alles eens samen met jou op een rijtje zet, en vanuit jouw belang bekijkt welke mogelijkheden er zijn in jouw situatie?

Voor iedereen
Voor al dit soort vragen kun je bij MEE terecht. Op alle gebieden en voor alle leeftijden. Voor jezelf of voor iemand in jouw omgeving. Het is fijn als er iemand is die je op weg kan helpen met informatie of advies. Of die samen met je kijkt wat er nodig is om verder te komen. Iemand die de weg kent. En die altijd vanuit jouw belang meekijkt. Dit heet onafhankelijke cliëntondersteuning. Iedereen heeft hier recht op. Je hebt geen doorverwijzing of indicatie nodig om gebruik te maken van onafhankelijke cliëntondersteuning. De ondersteuning is gratis. Je krijgt dus geen rekening. Ook heeft het geen gevolgen voor het eigen risico van jouw zorgverzekering.

De cliëntondersteuners van MEE weten veel over leven met beperkingen. (Licht) verstandelijke, zintuiglijke of lichamelijke beperkingen. Maar ook chronische ziekten, niet-aangeboren hersenletsel of bijvoorbeeld autisme. Ook ouderen of bijvoorbeeld mensen met psychische klachten kunnen bij hen terecht.

Waar kan ik terecht in de gemeente Barneveld?
Je kunt rechtstreeks contact opnemen met MEE Veluwe via T 055 526 9200 of E info@meeveluwe.nl. Je hoeft je niet eerst te melden bij de gemeente, of bijvoorbeeld het CJG.  Ook kun je, zonder een afspraak te maken, naar het spreekuur in Barneveld.

 • Barneveld – spreekuur
  Elke dinsdag van  14.00 tot 16.00 uur in de Bibliotheek Barneveld, Nieuwstraat 29.

Informatie- en adviespunt voor ouderen
Er is ook een Informatie- en adviespunt voor ouderen in Barneveld. Tijdens de spreekuren kunnen ouderen hun vragen stellen.  Ook kan  contact opgenomen worden met ouderenadviseur via telefoonnummer 055 526 9200 om op een ander moment een afspraak te maken.

 • Barneveld – spreekuur
  Elke dinsdag van  10.00 tot 13.00 uur in de Bibliotheek Barneveld, Nieuwstraat 29.
 • Garderen – spreekuur
  Elke vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur in dorpshuis De Wardborg, Koningsweg 27
 • Voorthuizen – spreekuur
  Elke  vrijdag van 13.00 tot 15.00 uur in de Voorde, Jan de Jagerweg 50

Checklist voor en na keukentafelgesprek

Checklist voor zorgplan

MEE op Weg (zelfstandig leren reizen met fiets, trein of bus)

10 vragen over onafhankelijke cliëntondersteuning

Contact

Cursus of gespreksgroep

Download folder

Aankomende activiteiten

Ernst: “Mijn financiën zijn weer op orde”

Carola: “Ik doe weer mee!”