Berkelland - MEE voor mij

Berkelland

Cliëntondersteuning in Berkelland

Heeft u vragen over (zelfstandig) wonen of samenleven met iemand met een beperking? Leren en werken? Regels en geldzaken? Of wilt u graag dat iemand met u meegaat naar een gesprek, met de gemeente, het Wmo-loket of bijvoorbeeld het UWV?

Ontvangt u (langdurig) zorg? Of heeft u een indicatie voor zorg gekregen? En wilt u graag dat iemand met u op zoek gaat naar passende zorg, een zorgorganisatie of u ondersteunt bij ontevredenheid? U helpt bij het opstellen van uw persoonlijk plan? Meegaat naar een gesprek over uw zorgplan? Met u kijkt welke mogelijkheden er voor u zijn in wet- en regelgeving? Of gewoon iemand die alles eens samen met u op een rijtje zet, en vanuit uw belang bekijkt welke mogelijkheden er zijn in uw situatie?

Voor iedereen
Voor al dit soort vragen kunt u bij MEE terecht. Op alle gebieden en voor alle leeftijden. Voor uzelf of voor iemand in uw omgeving. Het is fijn als er iemand is die u op weg kan helpen met informatie of advies. Of die samen met u kijkt wat er nodig is om verder te komen. Iemand die de weg kent. En die altijd vanuit uw belang meekijkt. Dit heet cliëntondersteuning. Iedereen heeft hier recht op. Gratis en zonder doorverwijzing. Dit staat in de wet.

De cliëntondersteuners van MEE weten veel over leven met beperkingen. (Licht) verstandelijke, zintuiglijke of lichamelijke beperkingen. Maar ook chronische ziekten, niet-aangeboren hersenletsel of bijvoorbeeld autisme. Ook ouderen of bijvoorbeeld mensen met psychische klachten kunnen bij hen terecht.

Waar kan ik terecht in de gemeente Berkelland?
U kunt allereerst terecht bij de gemeente Berkelland. Komt u er samen niet uit? Dan kan MEE Oost u verder helpen. U kunt contact opnemen via T. 0314 344 224 of E info@mee-oost.nl.

Checklist voor en na keukentafelgesprek

Checklist voor zorgplan

10 vragen over onafhankelijke cliëntondersteuning

Contact

Cursus of gespreksgroep

Download folder

Aankomende activiteiten

Chadrick: “Ik doe weer mee!”

Carola: “Ik doe weer mee!”